Uitbater Roley Zoetrum van Grand Café Verderop.
Uitbater Roley Zoetrum van Grand Café Verderop.

Laatste jaar Verderop start met expositie

DELFT - Wanneer Grand Café Verderop precies dicht gaat weet uitbater Roley Zoetrum nog niet. Maar hij gaat er vanuit dat het zijn laatste jaar is in het pand van de VAK aan de Westvest. Het gebouw wordt verkocht.

"Ik ga met een lekker gevoel het laatste jaar in. We gaan er iets moois van maken." (Thema) feesten en partijen, recepties, etentjes voor kleine en grote partijen en cocktailworkshops; het kan allemaal in Verderop en het naastgelegen binnenhof van de VAK. De chef achter de kachel, Montasser, zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt.

Nieuwe lunchroom

Zoetrum heeft plannen voor de toekomst. "Ik ga met een compagnon een mooie lunchroom in de binnenstad openen. Na 14 jaar dag en nacht hard werken, begin ik met daghoreca."

Kunst aan de Kade

Tot en met 7 april hangen aan de muren van Verderop kunstwerken van zeven kunstenaressen. Het is inmiddels de 51ste expositie die Galerie Kunst aan de Kade organiseert. Van Winnifred Bastian zijn litho's met daarop Delftse grachten te zien. Op de kleurrijke schilderijen van Connie Fransen speelt water een grote rol. Een dobberend bootje op zee staat volgens de kunstenares voor vrijheid. Van organisator Bikkel artist hangt er een kleurrijk doek. Een vrouw, opgebouwd uit waterdruppels, die een hond uitlaat. Het is een ode aan de vrouwen van Curaçao, waar de kunstenares geboren is.

Meer info: verderop.nl / 015 212 5777.

Meer berichten