Sporter van de week

Sporters van de week: Heart to Handle op de pedalen naar Split

DELFT - Op 10 juli 2017 vertrekken acht Delftse studenten vanuit Delft op de fiets naar Split in Kroatië om geld in te zamelen voor de hartstichting. De tocht is zo'n 2200 kilometer lang en ze zullen ongeveer een maand onderweg zijn. Voorzitter Tijn: "We weten dat het best afzien wordt, maar ik denk ook wel dat het een ontzettende kick geeft als je het volbracht hebt."

Door Annemarie de Vries

De groep bestaat uit Emilie Gaillard, Emma Croiset van Ughelen, Susanne van de Pol, Marin Kok, Tijn Bartelings, Dominik Neubert, Hans Wagenaar en Vinz van Teeseling. Vinz en Tijn kwamen via social media in contact met de Stichting Heart to Handle, opgericht door een studente die haar vader op jonge leeftijd verloor aan een hartziekte. Zij fietste met een groep vriendinnen van Groningen naar Barcelona. Het jaar erop deed haar zus hetzelfde van Groningen naar Rome. En dit jaar is Delft dus het vertrekpunt.

Zelfgebakken koekjes en hartjeslollies

De mannen vroegen wat rond in hun omgeving in Delft en via via hadden ze al snel een team van acht personen op de been. Vinz: "We organiseren de komende tijd allerlei acties om geld in te zamelen, we hebben bijvoorbeeld op Lichtjesavond warme chocomel en zelfgebakken koekjes verkocht. En voor Valentijnsdag verkopen we hartjeslollies."

'We zoeken nog sponsors en donateurs: elke sok is welkom'

Op deze manier hopen de studenten op 10 juli €30.000 bij elkaar te brengen. Vinz: "Via onze site en Facebook houden we iedereen op de hoogte van onze acties en daar plaatsen we tijdens de reis dagelijks een blog." Behalve het zoeken van sponsors (Vinz: "elke sok is welkom") en donateurs moet er natuurlijk ook aan de conditie gewerkt worden. Dit doet het team onder leiding van een heuse personal trainer die hen belangeloos helpt. Tijn: "We werken nu eerst aan onze conditie en doen gerichte krachttraining en binnenkort gaan we ook buiten op de fiets trainen."

'Mijn vader vond het meteen leuk, die fietst zelf ook'

Ook familie en vrienden zijn erg enthousiast. Drie vrijwilligers rijden achter hen aan in een busje met bagage. Zij koken 's avonds ook voor de fietsers, zodat zij even kunnen relaxen. Tijn: "Mijn vader vond het meteen leuk, die fietst zelf ook." Om elkaar beter te leren kennen, eten en vergaderen de teamleden elke week gezamenlijk. Tijn: "Er komt een hoop bij kijken. Het plannen, sponsors zoeken, acties verzinnen, trainen. Gelukkig hebben we steun van onze voorgangers. We hebben er erg veel zin in!"

Tips

Weet u een bijzondere sporter voor de rubriek sporter van de week? Mail ons! redactie.dp@persgroep.nl

Meer berichten