Pop-up college TU Delft: Raak een ‘echte’ Vermeer aan

Delft - Een perfecte kopie maken van een oude meester met een 3D-printer. Het kan. Tijdens het pop-up college van de TU Delft op dinsdag 21 januari 2020 laat onderzoeker Willemijn Elkhuizen zien hoe je met de nieuwste technieken een oud schilderij levensecht kunt uitprinten. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Kopieer kunst met een 3D-printer
Dr. Ir. Willemijn Elkhuizen van de TU Delft onderzoekt hoe je met de nieuwste technieken een oud schilderij levensecht kunt uitprinten. Aan de hand van reproducties van beroemde Hollandse meesters, zoals Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en Johannes Vermeer, laat Willemijn in een kort college zien hoe ze door het combineren van 3D-scantechnieken, beeldbewerking en 3D-printen exacte kopieën kan maken in kleur, verfdikte en glans. Deelnemers kunnen de schilderijen van heel dichtbij bekijken en zelfs aanraken.

Het pop-up college Raak een 'echte' Vermeer aan vindt plaats op:

Datum: Dinsdag 21 januari 2020
Locatie: Wijkcentrum de Parel
Adres: van Beresteynstraat 99 in Delft
Tijd: Van 15.30 tot 16:30 uur

TU Delft | WIJStad

De TU Delft denkt mee met Delft en Delftenaren denken mee met de TU Delft. Zo werken we samen aan een betere versie van de stad. Het programma WIJStad verbindt en inspireert bewoners, studenten en onderzoekers om met onderzoek en wetenschap verschil te maken in Delft. Het programma WIJStad organiseert ook colleges en evenementen in wijken. Door onderzoek, techniek en kennis te delen met de bewoners ontstaat een waardevolle uitwisseling tussen de stad en de universiteit.

Meer informatie? Kijk op www.tudelft.nl/wijstad of volg het Facebook en Twitter @WIJStad.

Meer berichten