Diana van der Bent en gitarist Paul den Bakker doen met acteur Piet van der Pas een optreden in het Rietveld Theater
Diana van der Bent en gitarist Paul den Bakker doen met acteur Piet van der Pas een optreden in het Rietveld Theater

Eb & Vloed in het Rietveld Theater te Delft

Zangeres Diana van der Bent en gitarist Paul den Bakker zijn gepassioneerde muzikanten die onlangs nog te zien waren in het radio en tv programma And The Beat Goes On. Op 26 januari om 15.00 uur is Eb & Vloed te zien en horen in het Rietveld Theater te Delft tijdens het Nationaal Theaterweekend* .

Tekst en foto: Martin Reitsma

Zangeres Diana van der Bent, gitarist Paul den Bakker en acteur Piet van der Pas gaan hierbij doen waar ze goed in zijn, het publiek amuseren met heerlijke klanken.

Na eerdere samenwerking in verschillende voorstellingen waarbij van der Pas meestal de regie voerde, staan deze Delftenaren nu samen op het podium. Eb & Vloed was in eerste instantie een gelegenheidsvoorstelling, gemaakt voor theater/strandpaviljoen De Fuut in Scheveningen. Vandaar het hoge zon-, zout- en zeegehalte van deze productie. Diana, Paul en Piet grepen de kans aan om hun lievelingsrepertoire ten gehore te brengen. Het werd een rijgsnoer van pareltjes met werk van onder meer Annie M.G. Schmidt, Kurt Tucholsky en Hans Christian Andersen en met prachtige stukken uit het repertoire van onder andere Don McLean, Cole Porter, Kate Bush and Steven Sondheim.

Toen het drietal in het voorjaar 2019 voor het eerst bij elkaar ging zitten om het programma samen te stellen, lokte het ene voorstel het andere uit. Uiteindelijk ontstond er een voorstelling waarin gedichten, liedjes en verhalen naadloos in elkaar overvloeien. De publieksreacties waren overweldigend en het werd duidelijk dat Eb & Vloed meer was dan een gelegenheidsproduct. Daarom werd- en wordt de voorstelling ook op andere locaties gespeeld. .

*Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost € 10 en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.

Tickets: rietveldtheater.nl | dianamusic.nl/ebenvloed

.

Meer berichten