De Pinling theeplantage
De Pinling theeplantage

Alles over thee in de Botanische Tuin TU Delft

Tentoonstelling, workshop & schenkerij

Delft - Thee, wie drinkt het niet? Maar wist u dat in China al meer dan 2000 jaar thee (Camellia sinensis) wordt verbouwd en gedronken? Volgens een legende werd thee in 2737 v.C. in China ontdekt en theebussen werden al bijgezet in graven tijdens de Han Dynastie (206 v.C. – 220 n.C.). Thee heeft dus een lange geschiedenis en door de eeuwen heen heeft het een grote rol gespeeld in de wereldhandel. 

In deze mini-tentoonstelling in de Botanische Tuin TU Delft wordt u ondergedompeld in de thee. Stap in de wereld van de thee, haar herkomst en geschiedenis, zie hoe van theebladeren verschillende soorten thee wordt gemaakt, en wat thee voor ons en de wetenschap betekent. 

U kunt nog twee keer bijzondere thee komen proeven in de tentoonstellingsruimte: op zaterdag 18 en 25 januari van 14:00 – 16:00 (2 euro per glas).

Op dinsdag 21 januari om 14:00 geeft Sander Kriek van Thee van Sander in dezelfde ruimte een Chinese thee workshop. Sander importeert zelf thee uit China, is er vaak geweest en kan er veel over vertellen. Hij zal een aantal soorten thee laten zien en proeven: er zal een hele nieuwe theewereld voor u open gaan! Voor deze workshop geldt een toeslag van €2,50.

Graag opgeven via reserveringbtd@tudelft.nl

Botanische Tuin TU Delft, Poortlandplein 6, 2628 BM Delft

Meer berichten