nationaal dames touwtrekteam
nationaal dames touwtrekteam (Foto: Jiska Schellens)

"Of U worst lust?"

De dames van touwtrekvereniging de Groene Oase uit Maasland zijn een actie begonnen met de verkoop van droge worsten zodat ze kunnen deelnemen aan het WK touwtrekken.

Irene: “Drie dames van onze vereniging, waaronder ikzelf, zijn geselecteerd voor het Nederlandse dames team, wat betekend dat we op het wereldkampioenschap indoor touwtrekken mogen uitkomen voor Nederland. Dat is natuurlijk een hele grote eer, maar omdat de touwtreksport erg klein en onbekend is, betekend dit ook dat we alles hiervoor zelf moeten bekostigen”.
De trainingen voor het kampioenschap zijn al maanden aan de gang en samen met in totaal 16 dames uit heel Nederland wordt er 2 à 3 keer per week in de buurt van Utrecht kei hard getraind om zo meteen de concurrentie te kunnen verslaan. “Tijdens één van deze trainingen ontstond het ludieke idee om onze missie te bekostigen door middel van het verkopen van worsten. Deze combinatie leverde natuurlijk meteen hilarische reacties op: worsten en trekkende dames. Maar er zit wel degelijk een serieuze kant aan dit verhaal; We proberen genoeg geld op te halen zodat we in ieder geval een deel van onze reis en verblijf, dat ongeveer 900,- per persoon kost, kunnen vergoeden. Wij maken de mensen blij met heerlijke droge worsten en ondertussen zijn wij super blij met de sponsering voor ons damesteam.” De kosten voor één worst bedraagt 4,- en 10,- voor 3 worsten; Mocht ook uw één of meerdere worsten willen afnemen dan kunt u een berichtje sturen naar touwtrekken@groeneoase.nl. “Het is ook mogelijk voor bedrijven om via factuur een aantal worsten te bestellen bijvoorbeeld voor de vrijdagmiddagborrel. We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen onze actie willen steunen!”
Het WK touwtrekken zal plaatsvinden van 20 t/m 23 februari in Letterkenny (Ierland). Je kunt hen volgen via Facebook “touwtrekdames NL” en “touwtrekvereniging de Groene Oase”.

Meer berichten