Revolt Climbing Teamlid Lisa Klem in actie
Revolt Climbing Teamlid Lisa Klem in actie (Foto: Vincent Lee fotografie)

Open dag boulderen bij Revolt

Op zondag 26 januari is het open dag bij de Revolt Boulderhal in Delft. Iedereen kan lekker komen boulderen, onder begeleiding kennismaken met de sport, meedoen aan clinics en topboulderaars in actie zien.

Delft - 's Middags wordt de hal officieel geopend door Rudmer Heerema, VVD woordvoerder Sport en Onderwijs in de Tweede Kamer en al vele jaren groot voorvechter van een goed sportklimaat in Nederland.

Boulderen is klimmen van korte routes – boulders – op wanden van ruim 4 meter hoog. De Revolt Boulderhal, die al sinds 2 januari open is, heeft gemakkelijke boulders voor beginners en (zeer) moeilijke voor gevorderde boulderaars. Op de open dag kan iedereen gratis komen boulderen. Er zijn kennismakingslessen voor mensen die het voor het eerst willen proberen, met uitleg over de sport en het klimmen van de eerste boulders.

Demonstratie en clinics

De hal heeft een grote wedstrijdwand waarop in maart het NK boulder plaatsvindt. Op deze wand en de andere wanden zitten veel 'nieuwe stijl boulders': boulders met grote grepen waarvan niet meteen duidelijk is hoe je die moet vastpakken en hoe je moet bewegen om de top te bereiken. Het klimmen van zulke boulders vereist speciale technieken en ziet er vaak spectaculair uit. Dat zal komende zomer ook te zien zijn op de Olympische Spelen van Tokyo, waar boulderen voor het eerst op het programma staat. Soms moeten de klimmers grote sprongen of flinke slingerbewegingen maken om een volgende greep te kunnen pakken.

Klimmers van het Revolt Climbing team, waarvan sommigen aan internationale wedstrijden meedoen en trainen voor de Olympische Spelen van Parijs 2024, laten dit zien in een demonstratie op de wedstrijdwand. Zij geven ook clinics 'nieuwe stijl boulders klimmen', met tips en technieken om deze makkelijker te kunnen klimmen.

Jeugdtrainingen

De Revolt Boulderhal is begonnen met jeugdtrainingen voor jeugd vanaf 8 jaar. Hiermee wil de hal ook een opleidingscentrum worden voor jonge bouldertalenten. Op de open dag geven de jeugdtrainers een speciale proeftraining voor kinderen en jongeren die het eens willen uitproberen.

Officiële opening

Om 16:00 uur vertelt initiatiefnemer en bedrijfsleider Jörg Franken over het ontstaan en het specifieke karakter van de boulderhal en verricht VVD Tweede Kamerlid Rudmer Heerema de officiële openingshandelingen.

Vlakbij Race Planet

De Revolt Boulderhal zit op de Kleveringweg 35, tegenover Race Planet. De officiële opening begint om 11:00 uur en vanaf 21:00 uur is het party time.

Meer berichten