Samen met vriendjes je verjaardagsfeestje sportief vieren.
Samen met vriendjes je verjaardagsfeestje sportief vieren. (Foto: Sportfeestjes)

Sportief verjaardagsfeestje voor 1000 Delftse kinderen

Een verjaardagsfeestje is voor ieder kind een hoogtepunt in het jaar. Toch kunnen niet alle Delftse kinderen een verjaardagsfeestje geven, omdat dat soms simpelweg teveel geld kost. Daarom kregen bijna 60 kinderen in Delft een gratis Sportfeestje aangeboden door het bedrijf Sportfeestjes in samenwerking met Voedselbank Delft. Samen met bijna 1000 vriendjes en vriendinnetjes werd er dus flink gesport dit jaar.

Delft - Voor veel kinderen is een verjaardag een dag met cadeaus, trakteren op school en bovenal een kinderfeestje. Maar dat is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Voor sommige gezinnen zijn de kosten van een verjaardagsfeestje te hoog. Sportfeestjes en Voedselbank Delft zorgden ervoor dat ook deze kinderen dit jaar een verjaardagsfeestje konden vieren. Alle kinderen van bij de Voedselbank aangesloten gezinnen ontvingen in 2019, naast de verjaardagsbox van Stichting Jarige Job, ook een cadeaubon voor een Sportfeestje. Zo konden ze, samen met het bedrijf Sportfeestjes, een sportief feest organiseren in een gymzaal in de buurt. Natuurlijk werden er op de feestjes samen met vriendjes en vriendinnetjes veel sporten en spellen gedaan. Het ouderwetse Apenkooien bleek ook bij deze Delftse kinderen weer van alle tijden!

Door de subsidieregeling Kansen voor alle kinderen van het Ministerie van Werkgelegenheid en Sociale Zaken, vierden in totaal 342 kinderen in de gehele regio een Sportfeestje. Samen met Voedselbank vestigingen Delft, Haaglanden, Westland, Leiden en Teylingen werden de cadeaubonnen wijd verspreid. Aan het eind van de Sportfeestjes kregen alle kinderen ook nog een voetbal cadeau van de Ricardo van Rhijn Foundation.

Meer berichten