Donny voor het veld bij zijn nieuwe club (foto: Dave Grondel).
Donny voor het veld bij zijn nieuwe club (foto: Dave Grondel). (Foto: Dave Grondel)
Sporter van de week

Donny van Oijen van start bij Full Speed

Door: Dave Grondel

Sporter van de Week

Koploper Full Speed hervat zondag de voetbalcompetitie met de topper tegen nummer drie Slikkerveer. De Delftse zondag derdeklasser mag zich in de tweede seizoenhelft verheugen op de komst van Donny van Oijen. De 29-jarige aanvaller hoopt na twee jaar blessureleed op sportpark Kerkpolder het voetbalplezier terug te vinden.

Delft - Zondagochtend in de kantine van Full Speed. Stilaan druppelen de selectiespelers binnen. Over een uur vertrekken zij naar Vlaardingen waar de oefenwedstrijd tegen VFC moet worden gespeeld. Het is de laatste test voor de competitiehervatting van komende zondag tegen Slikkerveer. Voor Donny van Ooijen word het zijn eerste wedstrijd in Full Speed shirt sinds zijn komst. Naast hem straalt zijn moeder. "Ik volg Donny al sinds zijn vierde overal naar toe en ben dolblij dat hij weer voetbalt. Nu heb ik ook mijn loopje weer op zondag," zegt ze enthousiast. De inmiddels 29-jarige Van Oijen verruilde op zijn negentiende Vitesse Delft voor voetbalgrootmacht Katwijk. Het was de start van een succesvolle voetballoopbaan voor de veelvuldig scorende aanvaller. "Ik heb bij Katwijk echt van alles meegemaakt. Zowel een degradatie als een promotie en een kampioenschap."

Contract ingeleverd

Toch kwam er na vijf jaar een eind aan het Katwijkse avontuur. Hij leverde zijn doorlopende contract in. Niet dat hij uitgekeken was op de club. Integendeel. De familiare sfeer voelde nog steeds prettig aan. Wat hem wel irriteerde was de haperende samenwerking met de toenmalige trainer Dick Schreuder. " De klik was er gewoon niet. Ik voelde altijd spanning tussen ons. Hij was de eerste trainer bij wie ik dat zo voelde."

Rijnsburgse Boys

Hij verhuisde naar Rijnsburgse Boys. Nog zo'n mooie club in de Bollenstreek. Het voetbalwalhalla bij uitstek. Na een goed eerste seizoen sloeg het noodlot toe. Hij werd twee jaar lang geteisterd door blessures aan de enkel en de patellapees (voorkant knie, red). Murw geworden van het blessureleed besloot hij in augustus zijn contract in te leveren. "Ik kon opnieuw niet fit aan het seizoen beginnen en dat frustreerde. Terwijl ik er echt alles aan had gedaan. Tot een behandeling uit Amerika toe. Ik had geen zin meer om elke week naar de club te moeten om alleen aan mijn herstel te werken en op zaterdag vanaf de kant toe te moeten kijken."

Full Speed

Op aandrang van een paar vrienden sloot hij zich aan bij Full Speed. Hij hoopt bij de zondag derdeklasser weer blessurevrij te kunnen voetballen. "Het niveau boeit me niet. Ik wil gewoon weer lekker voetballen. Conditioneel heb ik in elk geval geen moeite. Ik moet je eerlijk zeggen dat het niveau van de selectie mij niet eens tegenvalt. De meeste jongens kunnen aardig voetballen. Ik hoop als spits van waarde te kunnen zijn en dit seizoen met een prijs te kunnen afsluiten. Dat zou toch mooi zijn."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten