HERMAN KOCH BIJ PAAGMAN DELFT

Op zaterdag 25 januari zal Herman Koch naar aanleiding van zijn boek Finse dagen bij twee vestigingen van Paagman te gast zijn. Om 13:00 uur zal hij bij Paagman vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag) door Maarten Dessing geïnterviewd worden. Vervolgens zal hij om 16:00 uur bij Paagman vestiging Delft (Choorstraat 1) ook door Maarten Dessing geïnterviewd worden. Aansluitend zal hij in beide vestigingen signeren.

Finse dagen

Op feestjes, tijdens etentjes wordt Herman Koch vaak op meewarige toon gevraagd naar zijn 'Finse periode'. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland. Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist. Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren. Finse dagen van Herman Koch is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Herman Koch

Herman Koch (1953) is Nederlands meest succesvolle schrijver van het moment. Het diner is in meer dan vijftig talen vertaald en al meerdere keren verfilmd. In 2017 was hij de auteur van het Boekenweekgeschenk.

Toegang tot het interview is gratis, graag aanmelden via 088-3383838 of info@paagman.nl. Paagman vestiging Fred zit aan de Frederik Hendriklaan 217 in Den Haag. Boekhandel Paagman is met 3 vestigingen (vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217 – vestiging Centrum: Lange Poten 41 – vestiging Delft: Choorstraat 1) de grootste boekhandel van Den Haag en omstreken en organiseert met regelmaat interactieve gebeurtenissen met bekende schrijvers en anderen. Paagman is zeven dagen per week geopend. Toegang tot de evenementen is gratis, graag aanmelden via 088-3383838 of www.paagman.nl/herman-koch-------

Meer berichten