Marjolein Jense

Minister Slob opent Nationale Voorleesdagen op Jenaplanschool De Oostpoort

Hoog bezoek vanochtend voor Jenaplanschool de Oostpoort in Delft. Onderwijsminister Arie Slob zelf kwam voorlezen aan de kinderen van groep 1 en 2. Slob opende hiermee de Nationale Voorleesdagen, waar in het hele land op scholen en in bibliotheken veel aandacht voor is. Ook op andere scholen in Delft wordt voorgelezen, onder andere door de burgemeester, wethouders en wijkagenten.

Delft - De minister las voor uit Moppereend. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar. Het voorlezen ging de heer Slob goed af: het was een megantisch succes, zoals Moppereend zou zeggen.

Met de landelijke campagne Nationale Voorleesdagen wordt extra aandacht gevraagd voor het belang van voorlezen en lezen. Op De Oostpoort kennen ze de voordelen van veel lezen al lang. Vijf jaar geleden, in januari 2015, openden zij in samenwerking met DOK een nieuwe bibliotheek in de school: de Vindplaats. De minister was onder de indruk van het schoolgebouw, de Vindplaats en de rijkdom aan boeken. Gerrie Haije, directeur van de school, over de start van de Vindplaats destijds: 'Ik gunde de kinderen een plek in de school waar boeken en verhalen te ontdekken zijn en waar zij hun leeshonger kunnen stillen. Deze plek is met de Vindplaats gerealiseerd.'

Sinds het begin van dit schooljaar is er elke vrijdagochtend een vaste DOK-medewerker, Marjolein, in de Vindplaats aan het werk met een educatieprogramma voor groep 1 t/m 8. Het doel: het leesplezier vergroten en het lezen bevorderen. 'En dat werkt goed', aldus Gerrie. 'Met de komst van Marjolein is de Vindplaats een levende bieb geworden. Dat werkt inspirerend voor onze leerlingen én de leerkrachten.'

Nationale Voorleesdagen voor alle kinderen bij DOK
Al jaren organiseert DOK samen met de gemeente Delft voorleesactiviteiten op scholen bij de start van de Nationale Voorleesdagen. Maar ook in beide vestigingen van DOK, in OPEN en in Voorhof, is tot en met 1 februari van alles te doen. Er zijn voorleesvoorstellingen, een meet & greet met de schrijver en de illustrator van Moppereend (het prentenboek van 2020) en een slaapfeest voor je knuffel. En natuurlijk extra veel voorleesmomenten! Alles is gratis toegankelijk.

Kijk op www.dok.info voor informatie en tijden van de voorstellingen.
 

Meer berichten