Meta brengt de certificaten op school.
Meta brengt de certificaten op school. (Foto: E.Kievith)

35 Geiten voor Oeganda!

Montessorischool Jan Vermeer (locatie Maria Duystlaan) heeft in de kerstperiode zo veel geld opgehaald dat er niet alleen 35 geiten, maar zelfs een koe en nog 24 kippen gedoneerd konden worden aan de Mother Aïda Foundation (www.motheraida.org). Er zijn bonbons en koekjes gemaakt en ook kerstkaarten verkocht. Er zijn kindertekeningen geveild bij een kerstdiner van een familie. Alles voor het goede doel.

De kinderen mochten zelf de namen voor de geiten bedenken. Dit varieerde van Gerrit tot Harmony tot Vuurwerkje; of ze dit in Oeganda uit kunnen spreken is de vraag...! Elke geit wordt geplaatst bij een gezin in Oeganda. Dat gezin gaat met de geit fokken. Het is een soort spaarpot. Want als er 7 geiten zijn kunnen ze de geiten ruilen voor een koe. De melk van de koe kan verkocht worden en geeft inkomen. De geitenmelk is niet toereikend hiervoor.

De moeders die de geiten krijgen zijn allemaal verbonden aan de Mother Aïda school in Lira in Oeganda. Ze beloven bij de geitenoverdracht dat ze hun kinderen naar school zullen laten gaan en het schoolgeld van de inkomsten zullen betalen. Ze ondertekenen hiervoor een overeenkomst tijdens de geitenceremonie.

Meta de Vries is de contactpersoon met de Mother Aïda Foundation. Op 17 januari kwam ze naar school om de geitencertificaten uit te reiken en nogmaals haar dank uit te spreken.Er is gebleken, dat er inmiddels meer kinderen naar school gaan in Oeganda. Een succes dus!

Meer berichten