Foto: Herman Zonderland

Bekendmaking Kleurrijke Delvenaar 2020

Op 6 februari a.s. waant Molen de Roos zich weer in het spekkie-gekleurde licht voor het Kleurrijke Delvenaar evenement.

Delft - De Kleurrijke Delvenaar is een eretitel die vorig jaar voor het eerst (postuum) werd uitgereikt aan Joost Verhoeff, de man die tijdens zijn leven Delft een beetje mooier, kleurrijker en eensgezinder maakte. Dit jaar vindt de bekendmaking van deze eretitel weer plaats op 6 februari, de geboortedag van Verhoeff. De eretitel zal gegeven worden aan een kleurrijke Delvenaar die zich in de voetsporen van Verhoeff met hart en ziel inzet voor de stad. De jury kiest een persoon die laat zien dat je met creativiteit en 'omdenken' de verbinding kunt zoeken en samen op weg kunt gaan om Delft nog kleurrijker, vrolijker en eensgezinder te maken. Via een media-oproep konden potentiële Kleurrijke Delvenaren worden aangedragen. Inmiddels is de jury druk bezig met de nominatie.

Vier interessante lezingen

Een uitreiking alleen vinden de initiatiefnemers niet voldoende. Het evenement moet mensen inspireren en verbinden. Dit door een inspirerend programma aan te bieden voor geïnteresseerde Delvenaren (en Delftenaren) met de sprekers Jeanneke Bruggeling en Wouke Lam (van stadsklooster Delft), Janneke Stolker (huisarts), Juul Martin ('maker') en Arabella van Aartwijk (Circular Food curator). De initiatiefnemers hebben zich dit jaar laten inspireren door het thema Blue Zones. Blue Zones zijn plekken op aarde waar de mensen langer, gezonder en gelukkiger leven zonder dat zij de natuurlijke bronnen van de aarde uitputten. Dat mes snijdt dus aan meer kanten: zelf vrolijker leven en een leefbare aarde doorgeven aan de generaties na ons. Vier inspirerende sprekers zullen de aanwezigen vanuit hun expertise meenemen op de Blue Zone-tour.

Aan het einde van de avond reikt burgemeester Marja van Bijsterveldt de trofee uit aan de door de jury gekozen Kleurrijke Delvenaar 2020.

Gedurende de organisatie voor het evenement hebben de initiatiefnemers zich ingelezen in initiatieven in Delft die volgens hen bijdragen aan de Blue Zone gedachte. Een overzicht van deze initiatieven, het programma van het Kleurrijke Delvenaar evenement 2020 en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op www.kleurrijkedelvenaar.nl.

De inschrijving gaat hard dus wees er op tijd bij.

Donderdag 6 februari 2020 bij Molen de Roos, Phoenixstraat 111, Delft, van 17.30-20.30 uur. Entree incl. maaltijdsoep, drankjes, muziek en lezingen € 35,00

Meer berichten