Lezers halen herinneringen op aan Delft in vroeger tijden


De Burgwal, eind jaren '30
De Burgwal, eind jaren '30 (Foto: )
terug in de tijd

Lezers halen herinneringen op aan Delft in vroeger tijden

De Delftse Post wordt overal gelezen, ook in het buitenland, ik laat u meegenieten.

Geachte Heer Henk van der Beek, Op 18 september 1937 ben ik geboren op de Burgwal 67, als tweede dochter van Wim Dullaart en Gre Dullaart – Addink. Ik kan wel zeggen dat ik op de Beestenmarkt ben opgegroeid. Ging met vader mee langs de boeren en tuinders in het Westland, de donderdag was een feestdag voor mij met alle beesten. Mijn grootouders woonden op Burgwal 35 in het mooie Trapgevel pandje pal aan de overkant van de Maria van Jesse Kerk. Bij Opa en Oma werd er op zondagochtend altijd gesjoeld, wat was Opa fanatiek! Op de hoek Oude Langendijk zat de Nozema, daarnaast de familie Lucas met zoon Kees als loodgieter, dan ons pand. Dan een open Heren urinoir, dan het slachthuis met voorwaardelijk goedgekeurd vlees, dan de Paardenstallen verderop de sigarenzaak van Koot als buren de fa. Rook. Mijn vader werd in 1906 op Burgwal 35 geboren, hij was een van de zeven kinderen.

Ik hoop, schrijft Ineke, op 30 april a.s. aanwezig te zijn, ik ben 82 jaar en ben drie jaar geleden geëmigreerd naar Spanje en woon nu tien km bij mijn familie vandaan. Uw verhalen krijg ik toegestuurd door mijn achternicht L. de Groot- Abbing en dat is heerlijk, ik blijf goed op de hoogte van alles. Ik hoop dat u het leuk vindt om mijn enthousiaste reactie te ontvangen, ik stuur u de welgemeende groeten uit Spanje. Ineke Dullaart.

Ook uit Australië een dochter van Piet Vonk de fietsenwinkel, sinds kort gestopt. Uit Zweden Leonie Struijk van de Rotterdamseweg en korfbalster van D.K.C.

In die tijd was ik elektricien bij de Lichthoek F.G. Meijer hoek Brabantse Turfmarkt, ik heb bij veel zaken gewerkt, tot in de Kerk en bij de Nonnen. De Burgwal was een grote winkelstraat en een prachtig hotel 't Scheepje met de gezellige familie A.P. Tetteroo. Er was ook nog een Christelijke Bewaarschool met als hoofd Mej. J. Kaptein. In 1949 tijdelijk Distributiebureau. Er woonde ook nog familie van mij: T.M.S. Boot metaalbewerker en Mej. S.A. Boot lerares en cheffin naaister. In een woord een geweldige tijd!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden