De 22 jarige Pothof hoopt op een eerste seizoenszege (foto: John Groeneweg).
De 22 jarige Pothof hoopt op een eerste seizoenszege (foto: John Groeneweg). (Foto: John Groeneweg)
Sporter van de week

Blij met populariteit vrouwenvoetbal

Door: Dave Grondel

Sporter van de Week

Vrijdagavond hervatten de voetbalvrouwen in de eredivisie de competitie. De Delftse keepster Isa Pothof (22) staat met haar team van Excelsior/Barendrecht voor de uitdaging om de eerste seizoenzege te veroveren.

Delft - Poeh, poeh. Isa Pothof blaast deze maandagmiddag even stoom af. Ze heeft zojuist een tentamenochtend achter de rug van haar HBO studie verpleegkunde. Nog een stageperiode doorlopen en dan is ze klaar voor een baan in de zorg. "Maar dat duurt nog wel jaar hoor", lacht ze. Veel tijd om uit te blazen krijgt de Delftse overigens niet. Later op de middag wacht de eerste training van deze week bij haar club Excelsior/Barendrecht. "Ik ben nu bezig aan mijn derde seizoen bij deze club. Ik speelde bij ADO Den Haag maar daar moest ik weg omdat de trainer het niet meer in mij zag zitten. Gelukkig kon ik naar Excelsior/Barendrecht toen die club begon met een vrouwenteam." De drie seizoenen bij de combinatieclub, die na dit seizoen overigens verder gaat als Excelsior Rotterdam, hebben Pothof als keepster volwassener gemaakt. "In mijn eerste seizoen duurde het een half jaar voor ik echt de nummer een keepster was. Daarna heb ik mijn plaats niet meer afgestaan. Dat heeft er zeker voor gezorgd dat ik steeds beter ben geworden", stelt ze met tevredenheid vast.

De eerste seizoenshelft heeft nog weinig reden tot juichen gebracht. De eerste tien wedstrijden voor de winterstop brachten slechts drie punten op. Pothof weet precies waar het bij de Rotterdamse vrouwen aan schort. "We scoren niet makkelijk. De kansen zijn er wel alleen we schieten die ballen er niet in." Vrijdag reist Pothof met haar teamgenoten naar Heerenveen voor de competitiehervatting. Het ligt voor de hand dat het behalen van de eerste seizoensoverwinning de voornaamste uitdaging is. "We hebben een jonge groep met zeker genoeg kwaliteit. Dus ik ben er van overtuigd dat die overwinning er zeker komt", zegt Pothof, die zelf aan stabiel seizoen bezig is. De keepster, die eerder ook voor Den Hoorn en Ter Leede uitkwam, kreeg afgelopen zaterdag wel een teleurstelling te slikken. Een 4-1 nederlaag in het bekertoernooi tegen Ter Leede. "Ja, dat was wel een domper. Zeker ook omdat wij tijdens de winterbreak een paar goede oefenwedstrijden hebben gespeeld."

Populariteit vrouwenvoetbal
In afwachting van een nieuwe contractaanbieding van haar club geniet Pothof voorlopig van de toegenomen populariteit van het vrouwenvoetbal. "Ik vind het super leuk dat er speciaal voor ons meisjes komen kijken en die dan ook nog eens op de foto willen. Dankzij de prestaties van het Nederlands Elftal is het vrouwenvoetbal enorm in populariteit gegroeid. Ik denk dat zeker voor de generatie speelsters die na mij komt het steeds makkelijker gaat worden om als voetbalster te slagen. Wat ik wel vurig hoop is dat belangstelling voor de huidige eredivisie toeneemt. Dat blijft een beetje achterwege."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten