Foto: Herman Zonderland

Derrick Leeuwin is De Kleurrijke Delvenaar 2020

Gisteravond ontving Derrick Leeuwin in Molen de Roos uit handen van burgemeester Marja van Bijsterveldt de trofee Kleurrijke Delvenaar 2020. Deze jaarlijks terugkerende prijs valt ten deel aan iemand die net dat stapje harder loopt voor de stad. Iemand zich niet uit het veld laat staan door dogma's, regeltjes en procedures. En die altijd kansen en mogelijkheden ziet, waar anderen vooral leeuwen en beren zien.

De Delvenaar op wiens lijf dit is geschreven is Derrick Leeuwin, de man die zich met hart en ziel inzet voor jongeren in de Buitenhof die wel wat steun, motivatie en inspiratie kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van hun persoonlijke talenten. Toen Derrick jonger was, kreeg hij het etiketje 'kwetsbare jongere' opgeplakt, maar niet voor lang. Al snel slaagde hij erin dit 180 graden om te draaien en begon hij zich af te vragen welke bijdrage hij zelf kon leveren aan een vrolijke toekomst van andere jongeren in de Buitenhof. Zo kwam hij als projectleider terecht bij Canidream. Dit is een organisatie die de talenten en wensen van jongeren in Delft centraal stelt, vooral als ze in een lastige situatie zitten. 

Dit jaar staat de Kleurrijke Delvenaar in het teken van Blue Zones: plekken op aarde waar mensen langer, gezonder en vooral gelukkiger leven. Voor dit geluk zet Derrick zich iedere dag in. Door zijn onvermoeibare inzet gaan er deuren open die anders gesloten zouden blijven. Jongeren krijgen een echte kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen, zodat zij een kleurrijke toekomst tegemoet gaan en een betekenisvol onderdeel kunnen zijn van de samenleving. En dat is nou net waar het in een Blue Zone om gaat: naar elkaar omkijken, elkaar inspireren zodat we allemaal de beste versie van onszelf kunnen worden, getuige ook de 4 ijzersterke sprekers die duidelijk maakten dat ook een Blue Zone in Delft binnen handbereik ligt. Langer, gezonder, socialer en vrolijk leven voor allemaal!

Zo'n 100 Delvenaren waren getuige van deze vrolijke gebeurtenis in de molen, die voor de gelegenheid weer feestelijk was verlicht. De initiatiefnemers werden ook dit jaar weer blij verrast door de bijval die uit alle hoeken van de Delftse samenleving kwam. Deze mooie traditie werd mogelijk gemaakt door een waslijst van Delftse ondernemers en individuen die het initiatief steunden in nature en met sponsorbedragen, door de mensen die een ticket kochten voor het programma met de pakkende lezingen, de zorgzame mensen van de catering, de muzikanten en de artiesten en natuurlijk de gastvrijheid van de molenaar. 

Meer berichten