Wijnhaven, blues heaven!

DELFT - Hemelse muziek tijdens het Delft Bluesfestival in de altijd muzikaal bruisende Wijnhaven. Terwijl er liters wijn door de Wijnhaven de glazen instromen, vloeit de blues rijkelijk door de intieme ruimte van het bekende café aan de gelijknamige Wijnhaven in Delft.

Na een jaartje afwezigheid vanwege een theatertour is hij er weer op vrijdag 14 februari: Wouter Kiers en zijn band. De scheurende en schurende klanken van de 2 meter lange alom bekende blonde top saxofonist smaken als goed glas wijn bij een even zo goede maaltijd. Kiers op koers, blaast blues op z'n best! Jong maar o zo volwassen in de muziek die ze brengen: No King.

Een jonge band uit het oosten van het land die op weg is naar de troon. Inspiratie halen de bandleden uit muziek van o.a. Stevie Ray Vaughen, Deep Purple, Jimi Hendrix, BB King, King of the World, Albert King en Freddie King. Geen wonder dat deze muzikale prinsen een gooi doen naar de kroon van de blues. No King speelt de blues king op zaterdag 15 februari. Beide avonden starten om 22.00. Echter daar blijft niet bij.

Blues rollt-on op zondagmiddag 16 februari vanaf 15.30 met de Koenen's Blues Company. Koenen de leader of the blues en dit al jaren in een ruim circuit zingt de blues als geen ander en speelt daarbij gitaar. Hij heeft Aad van Pijlen meester van de basgitaar bij zich en mondharpist virtuoos Bart Landstra heeft z'n mond vol.

Altijd weer genieten met deze mannen van de blues en Koenen's humor is een mooi meegenomen extraatje op die muzikale taart!

Meer berichten