Foto: PHILE DEPREZ

Lampje, theaterbewerking naar bestseller van Annet Schaap in Delft

Op zondag 1 maart 2020 om 14:30 speelt Maas theater en dans de voorstelling Lampje in Theater de Veste in Delft. Lampje is een avontuurlijke en ontroerende familievoorstelling naar het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap. In 2018 won Schaap met haar debuut alle belangrijke jeugdboekenprijzen: de Gouden Griffel, de Boekenleeuw, de Nienke van Hichtumprijs en de Woutertje Pieterse Prijs. Lampje toert van 13 december 2019 tot en met 5 april 2020 door heel Nederland.

Woest, poëtisch en ontroerend avontuur
Regisseur Moniek Merkx maakt een bewerking van Lampje naar het gelijknamige boek van Annet Schaap. Het is een indrukwekkend verhaal over Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, die in een stormachtig avontuur terecht komt. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn. De voorstelling Lampje is een beeldende vertelling met woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan en met een poëtisch uitzicht op zee.

Moniek Merkx over Lampje
"Lampje is een prachtig boek met waanzinnig veel verrassende wendingen en een rijk, goed geschreven plot. Het verlangen naar de zee, een spannend spookhuis en een bonte kermisploeg nemen je vanaf het begin mee in een indrukwekkend tijdloos verhaal."

Makers

Bewerking, regie: Moniek Merkx. Spel: Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Carmen van Mulier, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten. Live muziek: Djurre de Haan (AWKWARD i), David Corel. Decor: Sanne Danz. Kostuums: Nicky Nina de Jong. Licht: Gé Wegman. Dramaturgie: Dorien Folkers

Naar het gelijknamige boek van Annet Schaap, uitgegeven door Em. Querido's Uitgeverij, Amsterdam

Maas theater en dans voor jong publiek
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans (onder artistieke leiding van Moniek Merkx) heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Lampje in Delft

Theater de Veste, Vesteplein 1, 2611 WG Delft

Aanvang: zo 1 maart 2020 om 14:30

Entree: vanaf €8,50

Tickets: 015 213 15 23 / theaterdeveste.nl

Meer berichten