Randy Winterdal - fotograaf Trevor-Nisbeth
Randy Winterdal - fotograaf Trevor-Nisbeth (Foto: Trevor Nisbeth)

Caribische en salsa muziek tijdens lunchpauzeconcert De VAK

DELFT – Dinsdag 18 februari verzorgt docent van De VAK, Randy Winterdal op bas samen met Ilvio Pietersz op piano en Claudia Valenzuela op viool het traditionele lunchpauzeconcert van De VAK. Vanaf 12.45 uur spelen zij, geheel instrumentaal, een combinatie van Antilliaanse klassieke muziek met Caribische en Salsa muziek in OPEN op het grote podium.

Violist Claudia Valenzuela heeft in Frankrijk aan het Conservatoire Nationale gestudeerd en in Nederland bij Andras Czifra aan het Rotterdams Conservatorium. Ze speelt klassieke muziek maar ook andere muziekstijlen zoals de tango, salsa en traditionele muziek uit Mexico.

Pianist Ilvio Pietersz is ondanks zijn hoge leeftijd nog actief als muzikant. Ilvio is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium als pianist en arrangeur en heeft een grote naam opgebouwd als pianist en arrangeur van ontelbare salsagroepen in Nederland en speelt ook de traditionele Klassieke Curaçaose muziek.

Bassist Randy Winterdal is afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend door te spelen in vele groepen. Hij is actief als componist en hij schrijft muziek voor ensembles en eigen projecten. Randy is heel allround en is thuis in verschillende muziekstijlen en docent Salsaband bij De VAK.

Nieuwe concerten
Op dinsdag 11 februari vanaf 12.45 uur vindt het eerste Docent & Talent concert van De VAK plaats in OPEN. Docent, Tamara Obreskova, trapt als eerste af met haar cursisten Zang waaronder vier solisten, Opera stichting 'Delcanto' begeleid door Ardjoena Soerjadi en het koor 'Dolce e forte begeleid door Erik Dullaart.
Tijdens deze nieuwe lunchpauzeconcerten delen cursisten hun vorderingen met publiek waarbij ze ondersteuning krijgen van hun docent en eventueel andere musici. De Docent & Talent concerten zijn mede mogelijk gemaakt door Gemeente Delft en Fonds1818.

Neem je boterhammen mee of haal een lekkere tosti in de het proeflokaal van OPEN en neem plaats op de tribune. Voor het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Meer informatie over deze reeks concerten: www.vak-delft.nl/lunchpauzeconcert

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden