De Grote Haay

Poppentheater De Grote Haay speelt De vriendelijke draak in het Rietveld Theater

Een spannende muzikale voorstelling over draken en vooroordelen

DELFT - Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien.

Dan wordt het dorp Zozaai opgeschrikt door zo'n monster. Tenminste… hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn. Alle draken zijn immers toch gemeen. Maar is deze draak juist vriendelijk? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam. Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder? Is een slang zonder staart nog steeds een slang? Wat ben jij nou voor een draak? Je hebt geen vleugels, geen tanden en geen vuur. Je bent een draak van niks!

De Grote Haay is het gezelschap van Mark Haayema en Dennis de Groot. Mark schrijft voor (jeugd) theater, televisieseries en kinderboeken. Daarnaast is hij (poppen)acteur in het theater en op televisie, zoals bij de Boterhamshow, Sprookjesboom en Sesamstraat. Mark maakte De vriendelijke draak in 2012 bij Theater Gnaffel en schreef vervolgens het gelijknamige boek. De derde druk is inmiddels verschenen.

Dennis de Groot is (poppen)acteur in het theater, onder andere in  Peppa Pig en Woezel & Pip, en op televisie bij Wat een poppenkast en Hallo K3.

Woensdag 19 februari. Aanvang 15.00 uur, entree €8,50/ €7,00 bso, groepen > 10 personen, Delft(Rotterdam)pas, DOK-pas

Rietveld Theater | Rietveld 49 | 2611 LH Delft
Voor meer info ga naar  www.rietveldtheater.nl
Meer berichten