René in het bekende rode Vitesse tenue (foto: Moshe Amsalem).
René in het bekende rode Vitesse tenue (foto: Moshe Amsalem). (Foto: Moshe Amsalem)
Sporter van de week

René de Graaff steeds beter in vorm

Door: Dave Grondel

Sporter van de Week

René de Graaff (29) is bezig aan zijn vierde seizoen bij Vitesse Delft. De aanvaller begint steeds beter in vorm te raken en dat kan de zaterdag tweedeklasser in de strijd om promotie naar de eerste klasse goed gebruiken.

Delft - De voetballiefhebbers kwamen zaterdagmiddag prima aan hun trekken op sportpark Tanthof. Vitesse Delft en koploper Sparta (AV) (1-1) zorgden voor een heerlijk voetbalgevecht. Naast een overschot aan doelkansen was er ook voetbaltechnisch het nodige te beleven. Ook doelpuntenmaker René de Graaff had het prima naar zijn zin. "Zeker in de eerste helft hadden we het betere van het spel. Helaas gaven we na een 1-0 voorsprong vlak voor rust wel de gelijkmaker te makkelijk weg. Maar uiteindelijk konden we elkaar niets verwijten. Iedereen werkte keihard", blikt De Graaff terug. Het gelijkspel tegen de Rotterdamse koploper had wel tot gevolg dat de achterstand op acht punten is blijven steken. "Dat is inderdaad wel jammer. We hadden de achterstand terug kunnen brengen tot vijf punten en daarmee de competitie een stuk spannender kunnen maken. Ik zeg niet dat we een kampioenschap uit ons hoofd moeten zetten want wanneer wij blijven winnen en Sparta gaat punten knoeien dan is er best nog veel mogelijk."

Tweede periodetitel

Mocht een directe promotie uiteindelijk niet lukken dan biedt de nacompetitie een tweede kans. De Delftenaren hebben het winnen van de tweede periodetitel geheel in eigen hand. De komende twee wedstrijden zijn tegen de directe concurrenten Binnenmaas en Charlois. Winnen De Graaff en de zijnen deze wedstrijden dan is een plaats in de nacompetitie al vroeg in het seizoen een zekerheid. "We staan inderdaad voor twee belangrijke wedstrijden. Het is jammer dat we matig aan de competitie zijn begonnen met een punt uit de eerste vier wedstrijden. Daardoor zijn we nu nog bezig met een inhaalrace."

Eerste klasse niet zaligmakend

Voor de fysiotherapeut is het voetballen in de eerste klasse niet op voorhand zaligmakend. "Ik speel nu vier seizoenen bij Vitesse Delft en de eerste twee seizoenen moesten we tegen degradatie knokken in de eerste klasse. Daar haalde ik niet altijd zoveel voetbalplezier uit als nu we bovenaan meedoen in de tweede klasse. Het winnen van wedstrijden zorgt nu eenmaal voor mee sfeer in de ploeg. Dat vind ik toch zeker ook wel belangrijk." Vorig seizoen werd De Graaff lange tijd achtervolgd door blessureleed. Nu hij daarvan is verlost, is zijn vorm groeiende. "Ik voel mij inderdaad steeds sterker en stabieler worden. Ik maak weer acties pik regelmatig mijn doelpuntjes mee. Automatisch verhoogt dit ook het plezier in het spelletje. Daar is het uiteindelijk toch allemaal om te doen." De Graaff heeft de clubleiding laten weten er nog een vijfde seizoen aan vast te plakken. "Ik heb het prima naar mijn zin. Dus ik zie geen reden om te vertrekken."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden








Nieuwsoverzicht

Meer berichten