De eerstejaars zware 8+, die in 2019 de Winter Wedstrijden als eerste wedstrijd van hun klassement hebben verroeid (foto: Proteus Paparazzi).
De eerstejaars zware 8+, die in 2019 de Winter Wedstrijden als eerste wedstrijd van hun klassement hebben verroeid (foto: Proteus Paparazzi). (Foto: Proteus Paparazzi)

De van Oord WinterWedstrijden

Dit weekend is de 45e editie van de van Oord Winter Wedstrijden. Bij deze nationale roeiwedstrijd wordt op 15 en 16 februari op onze eigen Schie een race over 5km verroeid. Er komen ongeveer 1500 roeiers uit het hele land en daarnaast komen er nog zo'n 1000 coaches en mee-fietsers bij.

Delft - Als de voorspelde storm Dennis zich rustig houdt is dit een mooie gelegenheid voor Delftenaren om op de fiets te springen en een kijkje bij het spektakel dat zich op de Schie voordoet met eigen ogen te aanschouwen. De wedstrijd is een groot moment voor de roeiers. Het is het eerste meetpunt na de winterstop en hiermee de opening van het wedstrijdseizoen. Voor veel eerstejaars betekent dit de start van hun roeicarrière. Speciaal voor de lustrum editie is er gezorgd voor extra veel commentatoren bij de livestream (te volgen op www.LiveVideoCommissie.nl) en worden er extra veel roeipakjes (tenues) verloot. De roeipakjes gaan dan naar de zogeheten 'hoofdnummers': dit jaar is gekozen om alle jeugdroeiers in het zonnetje te zetten. Alle junioren die solo de wedstrijd starten (in een skiff) en de rest van hun veld achter zich weten te laten worden door de organisatie in het nieuw gestoken.

Alle informatie is te vinden op www.winterwedstrijden.nl.

Meer berichten