Muzikale theatervoorstelling over George Sand en Frédéric Chopin komt naar Delft

Delft - Op zondag 8 maart 2020 speelt pianiste en componiste Heleen Verleur het theatrale concert George Sand en Frédéric Chopin, over de dramatische liefdesrelatie tussen de rebelse Franse schrijfster en de Poolse componist.

Je bent in Parijs en je staat oog in oog met een vrouw in mannenpak en met hoed: de Franse schrijfster George Sand. Ze is even terug, om een misverstand op te helderen. Sand vertelt verhalen over liefde, heimwee, verdriet en blijdschap. Wat zagen zij in elkaar: Chopin, de componist met de zwakke gezondheid, en deze stoere, sigarenrokende vrouw?

Met haar onconventionele levenshouding past George Sand (1804 - 1876) helemaal in het thema van de Boekenweek: Rebellen en dwarsdenkers. Daarnaast is het dit voorjaar 210 jaar geleden dat Frederic Chopin geboren werd.

Het vertelconcert George Sand en Frédéric Chopin neemt je door gebruik van eenvoudige, effectieve middelen mee in de romantische tijd van Sand en Chopin. Ook de pianomuziek van Chopin illustreert wat er in het verhaal gebeurt. De voorstelling is bedoeld voor volwassenen, maar door de interactieve grapjes is het ook leuk voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Heleen Verleur speelt haar voorstelling regelmatig in intieme theatrale setting, zoals recentelijk in Gent en nu in Molen de Roos.

Datum: 8 maart 2020, 14.30 uur (bij grote belangstelling mogelijk extra voorstelling om 16.15 uur)
Locatie: Molen de Roos, Phoenixstraat 111-112
Reserveren (aanbevolen) via heleen.verleur@xs4all.nl
Voor meer informatie over de voorstelling: www.heleenverleur.org/vertelconcerten

Meer berichten