Wethouder Hans Horlings overhandigt Evert Kroes een werkgeverscheque als dank voor hun inzet. Ali is een van de statushouders.
Wethouder Hans Horlings overhandigt Evert Kroes een werkgeverscheque als dank voor hun inzet. Ali is een van de statushouders. (Arend van der Salm Fotografie)

Statushouders aan het werk bij Kroes Aannemingsbedrijf

Aannemingsbedrijf Kroes is een veelzijdige ondernemer. Met diensten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw zorgen zij voor een prettig, functioneel en efficiënt werk- en woonklimaat! Vanaf het voorjaar van 2019 werken twee statushouders bij het bedrijf.

Enthousiaste medewerkers
Directeur Evert Kroes: "Als Kroes Aannemingsbedrijf B.V. voelen wij ons verantwoordelijk voor mens, milieu en maatschappij. Naast duurzaamheid en sponsoring van allerlei verschillende activiteiten vertaalt zich dat ook naar onze eigen medewerkers. Wij willen mensen die nieuw zijn in Nederland een kans op werk bieden. Deze beide heren zijn leergierig en enthousiast. Dat past bij ons bedrijf en wij geven hen de kans om in een werkomgeving te integreren."

Wethouder Hans Horlings: "Iedereen hecht waarde aan zijn of haar zelfstandigheid. Het hebben van betaald werk draagt daar voor een groot deel aan bij. Daarnaast moeten deze werknemers van Kroes de hele dag Nederlands praten met hun collega's. Zo leren ze de taal snel. Dat zorgt er weer voor dat ze makkelijker contact maken in het dorp."

Hulp bij het zoeken naar werk
De gemeente Midden-Delfland werkt samen met Work8. Work8 begeleidt werkzoekenden naar een baan, waarbij goed wordt gekeken naar het talent en de werkwens. Work8 benadert bedrijven die daarbij passen.

In het voorjaar van 2019 heeft Kroes Aannemingsbedrijf de gemeente benaderd met de vraag of zij SROI (Social Return On Investment) kandidaten heeft. Zo kwamen 2 statushouders, die als vluchteling uit Afghanistan en Eritrea zijn gekomen en nu in Midden-Delfland wonen, bij Kroes terecht. Kroes biedt de statushouders niet alleen werk en sociale contacten, maar ook een begeleidende opleiding zodra dat haalbaar is. De gemeente zorgt voor een VCA-training, waardoor de mensen veilig werken.

Ook op zoek naar enthousiaste medewerkers?
Er zijn nog meer enthousiaste mensen die heel graag aan de slag willen. Neem contact op met Sanne Hodzelmans via telefoonnummer (015) 380 41 11 of mail naar shodzelmans@middendelfland.nl.

Foto-onderschrift: Wethouder Hans Horlings overhandigt Evert Kroes een werkgeverscheque als dank voor hun inzet. Ali is een van de statushouders. Hij is een enthousiaste en leergierige medewerker.

= = =

Gemeente Midden-Delfland

Margreet Odding-Kremers l Communicatieadviseur

Anna van Raesfeltstraat 37 l 2636 HX l Schipluiden l (015) 380 41 10 l 06 14 15 98 48

Midden-Delfland is in 2008 uitgeroepen tot de eerste Cittaslow van Nederland. Dit is het wereldwijde netwerk van gemeenten dat zich sterk maakt om de kwaliteit van leven te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.middendelfland.nl en www.cittaslow-nederland.nl.

Ga bewust om met het milieu. Print deze e-mail alleen als het echt nodig is.

Disclaimer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden