Beleef Fado ao Centro bij Op Hodenpijl

Luister naar het Portugese levenslied: Fado, op zondag 1 maart bij Op Hodenpijl. Deze Fado is in Coimrastijl, de verfijnde vorm van Fado.

Schipluiden - João Farinha en 3 gitaristen zullen deze unieke en krachtige stijl van muziek brengen in de cultuurkerk.

Fado kent vele stijlen, maar deze Fado muziek komt uit Coimbra. De studenten van Coimbra, die vanuit Lissabon, Porto en Brazilië arriveerden, namen hun gitaren en melodieën mee en de nieuwe speelstijl werd geboren. Deze werd gebruikt om hun geliefden te imponeren, ze speelden de hele nacht lang en zongen over hun angsten en de liefde. "Coimbra is mooier wanneer het tijd is om afscheid te nemen." Dit is de meest bekende zin in de fado van Coimbra. Het omvat de romantische geest van de zingende studenten.

In tegenstelling tot de Lissabon-fado, die voornamelijk door vrouwen wordt gezongen, zijn de stemmen van Coimbra-fado uitsluitend mannelijk en behoren de meeste tot huidige of voormalige studenten van de prestigieuze universiteit van Coimbra. De universitaire band wordt versterkt door de zangers en de begeleidende gitaristen die de traditionele zwarte capes dragen die synoniem zijn met het studentenleven.

Voorafgaand aan het concert kunt u ook gebruik maken van het arrangement inclusief zondagsproeverij met diverse Op Hodenpijl specialiteiten.

Datum: zondag 1 maart. Tijd: 15.00 uur. Prijs: € 19,-. Inclusief maaltijd: € 34,50. Locatie: Op Hodenpijl. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). Ze beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats.

Meer berichten