Kersverse winnaar van het Leids Cabaret Festival komt naar Theater de Veste

De cabaretbeloftes van nu hebben dit weekend van zich laten horen. De kruitdampen van de veelbelovende cabaretkanonnen zijn opgetrokken en uiteindelijk is de winnaar van het Leids Cabaret Festival 2020 geworden: Lisa Ostermann. Naast de vakjuryprijs heeft zij ook de publieksprijs en de juryprijs gewonnen. Op 29 februari a.s. staat deze kersverse winnaar tijdens de 'Nacht van het Cabaret' in de spotlight bij Theater de Veste.

Nacht van het cabaret
Volgende week zaterdag staat Lisa samen met Fuad Hassen (MC), Hassan el Rahaui, Glodi Lungungu, HUN en Chris Verlaan tijdens de 'Nacht van het Cabaret' op het grote podium van Theater de Veste. Deze nacht is traditiegetrouw een feestnummer in het cabaretaanbod van het theater en wordt alweer voor de 18e keer gepresenteerd. Tot na middernacht word je getrakteerd op bovengenoemde reeks toptalenten. De ticketverkoop is reeds gestart, dus wacht niet te lang met het bestellen van een plaats. Zie: www.theaterdeveste.nl/cabaret

Leids Cabaret Festival 2020
"We hebben cabaretiers zien schitteren en ten onder zien gaan. We hebben luid gelachen en waren soms diep ontroerd. We werden verrast, verbaasd en in de ban gehouden. Zo divers was dit 42ste Leids Cabaretfestival, ook in de vorm en de samenstelling van het deelnemersveld. Een vrouw, een man en een duo: de finale reflecteerde die verscheidenheid." Aldus de organisatie. "Meer dan ooit zijn cabaretiers de narren die de heersende machten en krachten bij de les moeten houden, en onze kwetsbaarheid als mens in de verf moeten zetten. Daar zijn de drie finalisten vandaag perfect in geslaagd." De overduidelijke winnares Lisa Ostermann werd geroemd om haar mix van scherpe grappen, liedjes en onverwachte wendingen. Haar programma 'Wat de ander wil horen' gaat over hoe prettig het is om te pleasen en zelf niks te vinden. Over hoe rustgevend en duidelijk het is om altijd mee te gaan in wat anderen zeggen dat je moet doen en in wat je van huis uit geleerd hebt. Over wat een gedoe het is om dat niet te doen; om je uit te spreken. Als je überhaupt al iets vindt.

Meer berichten