Cursus Natuurlijk Moestuinieren

Vanaf maandag 6 april 2020 start de cursus Natuurlijk Moestuinieren.

Wil je je tuin, balkon of buurttuin eetbaar maken op een manier die respect heeft voor de natuur? Dan geeft deze cursus je hiervoor de praktische en theoretische basis. De cursus is zeven bijeenkomsten, in april, mei en juni en wordt georganiseerd door Stichting Groenkracht. In deze cursus leer je wat permacultuur is en hoe je het kan toepassen in je eigen leefomgeving. Je leert de principes en uitgangspunten en hoe je hier in je eigen huis en tuin mee om kan gaan. We bekijken vooral hoe je verschillende soorten planten kunt gebruiken om je permacultuursysteem op te bouwen en te versterken. Hoe verbeter je bijvoorbeeld de bodem, welke planten versterken elkaar, hoe zorg je voor een balans in je tuin en hoe stapel je planten in ruimte en tijd. Ook praktische zaken als zaaien en oogsten komen aan bod. Daarnaast bespreken we iedere bijeenkomst de uitdagingen die jij in je tuin tegen komt en worden ideeën aangereikt om hier mee om te gaan.

Ook zullen we daadwerkelijk in permacultuurtuinen gaan kijken.

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten in Delft. De locatie is Koornmarkt 48F. Er zijn zes theorielessen en een excursie. De cursus wordt gegeven door Rutger Spoelstra. Rutger is architect en permacultuurontwerper en heeft veel ervaring met doceren.

De theorielessen zijn op maandavond van 20.00-21.30 uur. De excursie is op een nader te bepalen zaterdag van 13.00-16.00 uur.

Informatie over de data, de kosten en aanmelding vind je op www.groenkracht.nl.

Meer berichten