De varkentjes Teddy en Beer
De varkentjes Teddy en Beer

Delft heeft er twee nieuwe stadsvarkentjes bij

Op Stadsboerderij BuytenDelft zijn zondag 16 februari de varkentjes officieel van naam voorzien, namelijk Teddy en Beer. De nieuwe mini varkens kregen deze naam van Jess van drie jaar, die uit honderden inzendingen werd gekozen als winnares.

DELFT - Op Stadsboerderij BuytenDelft komen af en toe nieuwe bewoners en wordt er soms afscheid genomen van dieren die naar elders verhuizen. Zo is onlangs muildier Dexter toegevoegd aan de beestenboel en sinds begin februari ook twee mini-varkentjes. 'Deze zijn een stuk levendiger en aardiger voor onze jonge gasten. Ook zijn ze beter te hanteren voor de verzorgers.' Aldus Wouter van Mierlo, de beheerder van de boerderij. 'Het is leuk om te zien hoe enthousiast en hoeveel kinderen hebben deelgenomen aan deze wedstrijd. De hele stal hangt vol met kleurrijke tekeningen en wát een leuke namen zijn er bedacht! Het was nog een hele kluif om de leukste te kiezen en we hopen dat Teddy en Beer nog lang plezier aan mogen beleven.'

Stadsboerderij BuytenDelft blijft volop in ontwikkeling. Inmiddels zijn er elk weekend activiteiten, kun je er heerlijk lunchen en weten ook steeds meer bedrijven ons te vinden voor hun bijeenkomsten op deze unieke locatie. 'Dat hebben wij nog hard nodig want het is nog steeds een hele uitdaging om deze mooie plek in de lucht te houden zodat iedereen ervan kan blijven genieten'. Aldus Jet Verloove van Stichting BuytenDelft.

Meer berichten