38CC

In de rij voor Narrow House

Manifestatie Gewoon bijzonder succesvol afgesloten met ruim 13.000 bezoekers

DELFT - Er stonden zaterdag lange rijen voor Narrow House in de Oude Kerk. De laatste kans om dit wereldberoemde en unieke kunstwerk zelf te betreden zorgde voor topdrukte. De wachttijden liepen op tot drie kwartier, maar men vond het het wachten waard. Afgelopen vier maanden was Narrow House de publiekstrekker van de manifestatie Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon) die dit weekend werd afgesloten. "Meer dan 13.000 bezoekers hebben we in Narrow House mogen ontvangen, dat is ongekend. En met we bedoel ik de meer dan zestig vrijwilligers die hebben geholpen", zegt Coen de Jong, directeur 38CC en organisator van de manifestatie. "Dat viel niet altijd mee, want we hadden er geen rekening mee gehouden dat het in de kerk steenkoud kan zijn. Gelukkig was het geen strenge winter".

Niet alleen in de Oude Kerk was het een topdrukte. De vele bezoekers wisten ook de andere locaties, Kadmium, Museum Paul Tetar van Elven en 38CC te vinden. "Het was een van onze doelen van deze samenwerking", vertelt De Jong. "Meer mensen in contact brengen met hedendaagse beeldende kunst en meer verbanden leggen tussen oude en nieuwe kunst. En dat in samenwerking met andere culturele instellingen in Delft. Dat is goed gelukt. Van alle locaties krijgen we teruggekoppeld dat er meer bezoekers zijn geweest dan normaal gesproken en dat er heel positief is gereageerd."

Maandagochtend startte de afbouw van de manifestatie. Dan worden de werken van alle 24 deelnemende kunstenaars ingepakt en teruggebracht naar de kunstenaars en bruikleengevers. Ook het monumentale Narrow House wordt weer afgebroken. Aan het eind van de week gaat het retour naar Oostenrijk naar de studio van kunstenaar Erwin Wurm waar het na een opknapbeurt naar de nieuwe eigenaar in Philadelphia zal worden getransporteerd.

Meer informatie: www.gewoon-bijzonder.com en www.38CC.nl

Meer berichten