Delft Hyperloop Team Presentatie groot succes

Donderdag 13 februari heeft Delft Hyperloop het nieuwe team gepresenteerd in de Kunsthal Rotterdam. Dit team heeft als streven om in 2020 de SpaceX Hyperloop Pod Competition te winnen, georganiseerd door Elon Musk in Los Angeles, Californië. Tijdens deze wedstrijd strijden teams tegen elkaar om  met  revolutionaire  voertuigen,  genaamd  Hyperloop  pods,   de hoogste snelheid in een vacuümbuis te halen.

DELFT - Het Hyperloop team van de TU Delft, bestaande uit 33 studenten, heeft een duidelijk doel: de eerste plek behalen in de SpaceX competitie en het verbreken van het huidige wereldrecord van 463 km/h in de vacuümbuis van één kilometer lang. Maar hoe gaat Delft Hyperloop dit jaar de eerste plek bemachtigen? "We maken een pod met betrouwbaarheid als speerpunt die keer op keer zijn topsnelheid kan behalen. Dit is cruciaal voor een wedstrijd met maar één kans om te winnen", vertelde Project Manager Mees van Vondelen tijdens de presentatie.

Gedurende het collegejaar zetten de teamleden alles op alles om hun droom te verwezenlijken. Zoals bij elke droom gaat het avontuur van Delft Hyperloop gepaard met voor- en tegenspoed. De vertraging van de officiële bekendmaking van de competitie en de regels kwam bijvoorbeeld als een behoorlijke tegenslag. Het team heeft deze situatie gebruikt om de strategie aan te passen met steun van partners en in het bijzonder de nieuwe hoofdpartner: de it-dienstenleverancier Cognizant. Na de introductie van het team vertelde Chief Engineer Sasha Ivlev hoe betrouwbaarheid gewaarborgd wordt in het ontwerp. Zo is er besloten een prototype van de competitiepod te bouwen, waarin alle subsystemen uitgebreid getest  kunnen  worden.  De nieuwe strategie heeft als doel om bij de bekendmaking van de regels nog beter voorbereid de competitie in te gaan.

Het studententeam focust zich naast de competitie ook op het toekomstbeeld van de Hyperloop. De vorderingen in de techniek tonen aan dat reizen met de Hyperloop niet in de verre toekomst ligt. De presentatie schetste deze toekomst door vragen te beantwoorden over het communicatiesysteem en het ontwerp van het interieur. Heb je bijvoorbeeld toegang tot het internet en kan je wagenziek worden in een Hyperloop? Team Captain Emma van de Ven: "Bij transport komt meer kijken dan alleen techniek. Daarom doet het team ook onderzoek naar de implementatie van het Hyperloop concept. Hierbij wordt gekeken naar onder andere de veiligheid, de reiservaring en maatschappelijk draagvlak. Op deze manier wil Delft Hyperloop meewerken aan een duurzame toekomst van transport.

 
   
Meer berichten