Kick-off Internationale Vrouwenweek en Vrijheidsfestival 2020

DELFT - Stichting 8 Maart Delft organiseert in het kader van Internationale Vrouwendag een festival van 3 maart t/m 11 maart 2020. De kick-off zal plaats vinden in het Vermeer Centrum Delft. Daarnaast worden er op verschillende locaties festival activiteiten georganiseerd.

Stichting 8 Maart Delft zet zich jaarlijks in om Internationale Vrouwendag onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het landelijke thema dit jaar is 'Vrijheid'. Hierbij staan de gelijke rechten en kansen voor vrouwen en mannen centraal. Waar mogelijk wil Stichting 8 Maart Delft met haar netwerk krachten bundelen en op die manier bijdragen aan de vrijheid en de positie van de vrouw. Er is dit jaar een rijk aanbod van verschillende activiteiten, workshops, lezingen en trainingen, allemaal in Delft en omstreken.

Wat betekent vrijheid voor jou?
Voorzitter Stichting 8 Maart Delft Selma Akozbek: 'Door stil te staan bij dit thema wil Stichting 8 Maart Delft dit jaar wederom een bruggenbouwer zijn en bewustwording creëren bij vrouwen én mannen. Bewustwording als het gaat om eigen kracht en persoonlijke doelen, maar ook dat vrijheid niet voor iedereen van zelfsprekend is. Vrijheid is een breed begrip en kan vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden. Echter zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid vinden wij voor zowel vrouwen als mannen enorm belangrijk. In de media en via ons netwerk in de regio krijgen wij echter helaas nog steeds signalen dat er vrouwen zijn die gedwongen in huis blijven, huishoudens waarin er sprake is van huiselijk geweld, vrouwenbesnijdenissen en straatintimidatie. Dit zijn allemaal zaken die de vrijheid ernstig beperken.'

Stichting 8 Maart Delft: Power Award 2020
Traditiegetrouw wordt Internationale Vrouwenweek met een kick-off geopend. Dit jaar zal deze plaats vinden op dinsdag 3 maart in het Vermeer Centrum Delft. Inspirerende sprekers krijgen een podium en de Power Award 2020 zal worden uitgereikt. De Power Award wordt jaarlijks uitgereikt aan actieve personen uit Delft en omstreken, die een duurzame bijdrage leveren aan de emancipatie en participatie van anderen. De mogelijkheden en kansen in de maatschappij worden door de bijdrage van de genomineerden vergroot. Op deze manier helpen zij groepen en de maatschappij weer verder. Deze impact wil Stichting 8 Maart Delft graag onder de aandacht brengen.

Check de website voor de activiteiten www.internationalevrouwendagdelft.nl. 

Meer berichten