Tim Nederveen (met rode cap) in actie tegen The Hookers (foto: Jeroen Tibbe).
Tim Nederveen (met rode cap) in actie tegen The Hookers (foto: Jeroen Tibbe). (Foto: Jeroen Tibbe)
Sporter van de week

Tim Nederveen hecht aan rugby-tradities

Door: Dave Grondel

Sporter van de Week

De rugbyers van DSR-C krijgen vijf weken de tijd om zich voor te bereiden op de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Een overwinningen tegen Oisterwijk Oysters is op 28 maart noodzakelijk om zich veilig te spelen in de ereklasse. Tim Nederveen had liever niet zo lang stil hoeven zitten.

Delft - Het lange wachten is noodzakelijk omdat de rugbybond de competitie in de ereklasse heeft stilgelegd om ruimte te maken voor de nationale ploeg. "Ik had liever een break van maximaal twee weken gehad. Nu raak je als speler toch uit je ritme. Mogelijk dat we na een weekje vrijaf wel wat oefenpotjes spelen om in elk geval het ritme vast te houden", zegt Tim Nederveen. De speler won zaterdag met zijn ploeg DSR- C het belangrijke duel tegen The Hookers (8-24). Daardoor hielden de Delftse studenten het uitzicht op behoud in de hoogste rugbyklasse zoveel mogelijk in eigen hand. De een na laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen Oisterwijk Oysters wordt volgende maand voor de Delftenaren daarin beslissend. Bij winst is er niets aan de hand, bij een nederlaag wachten de play-offs. "Het is te hopen dat we tegen Oysters met een zo sterk mogelijk team kunnen aantreden", kijkt hij vast vooruit.

Studentenclub

Dat het voor DSR- C lastig is om zich op het hoogste niveau te handhaven is volgens Nederveen niet zo vreemd. "We zijn een echte studentenclub. Dus kan het gebeuren dat jongens voor langere tijd naar het buitenland vertrekken voor een stage of andere soort bezigheden. Dit seizoen hadden we bovendien ook nog eens de pech dat twee belangrijke jongens er tussentijds mee ophielden. Tja, dan wordt het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Wanneer we er in slagen ons voor het derde opeenvolgende seizoen te handhaven in de ereklasse dan is dat gewoon goed." Nederveen studeert Technische Bestuurskunde aan de TU Delft en is sinds 2015 aan DSR-C verbonden. "Ik ben begonnen met voetballen en heb in Delft pas echt kennis gemaakt met rugby. Via het recreatief rugby en na een afgescheurde kruisband heb ik steeds meer mijn draai weten te vinden op het hoogste niveau."

Combi studie en sport

De combinatie van studeren en rugby bevalt hem uitstekend. "Ik hou van het studentenleven en geniet er ook met volle teugen van maar ik hou daarbij zeker ook rekening met mijn wedstrijden. Zo maak ik het op vrijdag nooit echt te laat."

Nederveen hecht veel waarde aan de tradities die aan het rugby zijn verbonden. "Zoals het aanwezig zijn bij lustrumvieringen bij andere clubs, het feit dat er alleen studenten lid mogen zijn van DSR-C en het in stand houden van een goede derde helft. Ook daar moeten wij de nodige kracht uitstralen naast de prestaties op het veld natuurlijk." Hij speelt zeker nog twee jaar bij Nederlands oudste rugbyclub. "En met het allergrootste plezier.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten