Foto:

Fabelachtige jeugdtheater-hit in Theater de Veste

Het dier, het dier en het beestje (8+) is de nieuwste voorstelling van de hand van regisseur Jetse Batelaan. Vorig jaar won Batelaan, de artistiek leider van Theater Artemis, de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië. Deze voorstelling is zijn eerste regie sinds deze prijs en is op zondag 23 februari om half drie te zien in Theater de Veste, Delft

Het dier, het dier en het beestje is een gezongen fabel over een doodgewoon meisje van acht. In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van hele gewone dingen een dromerige 'musical'. Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over intern begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn.

Een konijn/zeebaars/kip loopt iedere ochtend met twee moeflons/naaktslakken/

brandganzen naar haar basisschool aan de andere kant van de wijk. Daar in de klas van meester ringslang/bruinvis/lama heeft ze veel lol, maar ook wat moeite met opletten.
Een bosduif/steenmarter/melkkoe komt haar eens observeren in de klas. Hoe kunnen ze haar beter helpen? Moet ze niet eens gaan kijken op een andere school? Met knikkende poten/vinnen/vleugels stapt ze in het taxibusje van de spitsmuis/tapir/karekiet. Hebben ze daar ook zo'n lieve meester? En hoe moet het in de lente met haar kinderfeestje?

Kaarten zijn te koop via: www.theaterdeveste.nl/

Regie Jetse Batelaan Spel/zang Sieger Baljon, Tjebbe Roelofs, Anneke Sluiters, Nimuë

Walraven Stem Leny Breederveld Muziek Keimpe de Jong Kostuums Liesbet Swings Decorontwerp Wikke van Houwelingen, Marloes van der Hoek Lichtontwerp Bart van den Heuvel Met dank aan Arjen de Leeuw, Tg Oostpool

Meer berichten