Foto: Science Centre Delft

Science Centre Delft ontvangt 500.000ste bezoeker

Een heel jaar feest: Science Centre Delft bestaat 10 jaar.

Science Centre Delft, publieksinstelling van de TU Delft, heeft vandaag haar 500.000ste bezoeker ontvangen. Dit werd in stijl gevierd met taart, bloemen, felicitaties en twee blije bezoekers: Tess en Femm. Een mooie mijlpaal in het jaar dat het museum zijn 10-jarig jubileum viert.

Al bijna 10 jaar inspireert en enthousiasmeert Science Centre Delft een variëteit aan bezoekers voor techniek. Door middel van workshops, evenementen en andere activiteiten ervaren bezoekers en scholieren wat techniek is en hoe het van invloed kan zijn op hun leven.

Schedel Triceratops 
Niet alleen het aantal bezoekers is een mijlpaal voor Science Centre Delft. Er staat dit jaar heel veel te gebeuren. Er wordt nu hard gewerkt aan een reconstructie van de Delftse schedel van een Triceratops. Door gebruik te maken van de modernste digitale technieken worden de missende onderdelen
gereconstrueerd en met een 3D printer vervaardigd. De gereconstrueerde schedel is vanaf 29 mei 2020 te bewonderen in Science Centre Delft.

Escape Room 
Een ander spannend project is de TU Delft Escape room: Mission to Mars, die je meeneemt op een buitenaards avontuur. Medio juni 2020 verwacht Science Centre Delft de escape room te openen.

Het hele jaar door viert Science Centre Delft haar 10-jarig bestaan. Meer informatie over alle extra activiteiten vind je op  www.sciencecentredelft.nl/10jaar/

Meer berichten