Odensehuis De Linde Delft
Odensehuis De Linde Delft (Foto: Anita van der Drift)

Samen koken en eten in het Odensehuis

De maand maart staat in Odensehuis De Linde Delft in het teken van samen genieten, koken en eten. Op dinsdag 10 maart komt een kok van ‘Thuisgekookt’ naar het Odensehuis om met de bezoekers een heerlijke lunch te bereiden en natuurlijk samen op te eten. Daarbij geeft de kok kookles ‘in vogelvlucht’.

Deelnemers die mee willen helpen met koken, worden uiterlijk om 11.00 uur verwacht, deelnemers die alleen mee-eten zijn welkom vanaf 12.00 uur.

Aanmelden kan tot uiterlijk 6 maart bij de coördinator Anita van der Drift, 06-29333221, of anita@odensehuisdelindedelft.nl. Vermeld daarbij of u meedoet met koken of dat u alleen mee wilt eten. De kosten bedragen 3,50 euro.

Op de andere dinsdagen in maart wordt in het Odensehuis aandacht besteed aan genieten door middel van diverse activiteiten, zoals appeltaart bakken of een wandeling in de omgeving voor de broodnodige beweging, in combinatie met boodschappen doen voor de lunch. Ook met elkaar in gesprek gaan naar aanleiding van foto’s van diverse objecten van kunstenaars of luisteren naar muziek en meezingen mee met ons eigen Odensehuiskoor is een optie. Veel kan, niets moet! Voor alleen een kop koffie is iedereen ook welkom.

Ieder mens heeft behoefte aan contact met andere mensen. Dat is het uitgangspunt van Odensehuis de Linde Delft. Mantelzorgers, mensen met geheugenproblemen, beginnende dementie en eenzame senioren vinden in het Odensehuis een luisterend oor, begrip en steun, zij ontmoeten er lotgenoten en kunnen informatie krijgen over de vragen waar ze in het dagelijks leven tegenaan lopen. Ook senioren die alleen behoefte hebben aan even onder de mensen zijn of een goed gesprek, kunnen in het Odensehuis op de koffie komen of mee-lunchen. Wanneer bezoekers met elkaar in gesprek komen, blijkt de ontmoeting met de ander belangrijker te zijn dan bijvoorbeeld het geheugenprobleem. Het Odensehuis De Linde Delft gaat uit van de sociale benadering. Niet de dementie of het geheugenprobleem staat centraal, maar de mens met zijn of haar behoeften en mogelijkheden. Het uitgangspunt is wat iemand nog wél kan. Ons motto is dan ook: ‘vergeet dementie, onthoud de mens!’

Meer informatie over het Odensehuis:

Het Odensehuis is elke dinsdag tussen 10.00 en 15.00 uur geopend in Wijkcentrum De Hofstee in , Sandinoweg 149 in Delft Tanthof. Er is geen indicatie voor nodig en de toegang is gratis. Coördinator: Anita van der Drift, tel. 06 29333221, email anita@odensehuisdelindedelft.nl

Meer informatie over Thuisgekookt:

Thuisgekookt laat buurtgenoten elkaar ontmoeten door het delen van eten. Niet iedereen vindt het leuk om te koken en soms lukt het niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisgekookt brengt deze mensen bij elkaar en maakt vooral veel vaste afspraken tussen mensen die - vanwege hun gezondheid - niet meer (iedere dag) voor zichzelf kunnen koken. Een uitkomst in de huidige maatschappij waarin het de bedoeling is dat we langer thuis blijven wonen en meer gebruik maken van ons eigen netwerk. Omdat buurtgenoten elkaar meerdere keren per week zien ontstaat een band, waardoor ook vaak andere klusjes worden opgepakt en waardevolle contactmomenten worden gerealiseerd. Aandacht voor eten & steun voor elkaar! Voor meer informatie over Thuisgekookt ga je naar www.thuisgekookt.nl of kun je contact opnemen met Chantal via 06 83447197. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden