Maarten van Nistelrooy juicht na zijn openingsdoelpunt (foto: Ron Heinen).
Maarten van Nistelrooy juicht na zijn openingsdoelpunt (foto: Ron Heinen). (Foto: Ron Heinen )
Sporter van de week

Juichend richting de carnaval

Sporter van de Week

Door: Dave Grondel

Ariston'80 speler Maarten van Nistelrooy speelde zaterdag tegen Schipluiden (3-0) een sterke wedstrijd. Hij scoorde niet alleen het openingsdoelpunt maar werd bovendien tot man of the match gekozen. Geen wonder dus dat hij vrolijk richting het Brabantse land trok om carnaval te gaan vieren.

Delft - Deze maandagmiddag geniet Maarten van Nistelrooy bij zijn ouders in Heesch van een lekkere lunch. Nog een uurtje en dan reist de geboren Brabander richting Oss. Daar zal hij zich weer vol in het carnavalsgedruis storten. "Ik ben zeer gehecht aan deze traditie. Ja, ik verkleed mij ook. Vandaag ben ik een zigeuner", lacht hij. Van Nistelrooy viert het carnaval met zijn vrienden met wie in zijn jeugd is opgegroeid. "Het weerzien met met mijn vrienden vind ik ook het leukste van dit feest. Op zondag zijn er ook een paar teammaten van Ariston'80 langs geweest. Dat was ook erg gezellig." De voetballer van Ariston'80 trok zaterdag in opperbeste stemming de deur van de kleedkamer achter zich dicht. Niet alleen de 3-0 overwinning op Schipluiden voelde prettig maar dat hij ook nog eens het openingsdoelpunt op zijn naam had geschreven en werd gekozen tot 'man of the match' maakte dat hij vrolijk richting het zo vertrouwde Brabant trok. "Ik scoor helemaal nooit zo vaak. Hooguit twee tot drie doelpunten in een seizoen", lacht hij. Van Nistelrooy studeert Aerospace Engineering aan de TU en voetbalt sinds drie jaar bij Ariston'80. Sinds twee jaar speel ik in de selectie en dat doe ik met het allergrootste plezier. De Delftse derdeklasser lijkt zich te hebben hersteld van een matige periode voor de winterstop. Toen verloor de studentenploeg maar liefst vijf maal achtereen. "Ik kan nu niet direct aangegeven wat de oorzaak van die slechte reeks is geweest. Het was nu ook weer niet zo dat we in die periode helemaal werden zoek gespeeld. Laten we het er op houden dat het even niet mee zat", zegt Van Nistelrooy.

Loosduinen

Waar de meeste voetbalamateurs genieten van twee vrije voetbalweekenden moeten die van Ariston'80 vol aan de bak tijdens de carnavalsperiode. Zo staat komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd op programma. Het Haagse Loosduinen is de tegenstander. De Peenbuikers staan onder de degradatiestreep. Bij winst nemen Van Nistelrooy en de zijnen dus ruimer afstand van de gevarenzone. "We zitten met zes punten uit de laatste twee wedstrijden inderdaad in een goede fase. Wanneer we er in weten te slagen om deze serie door te trekken dan kunnen we misschien wel naar boven gaan kijken. Ik denk dat wij best een ploeg hebben die voor een periodetitel kan gaan meedoen", benadrukt hij.

Voorlopig heeft hij het goed naar zijn zin bij de Delftse studentenclub. En aangezien zijn studie nog zeker twee jaar voortduurt blijft hij voorlopig ook nog aan de club verbonden. "Ik zie geen enkele reden waarom ik zou moeten vertrekken."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten