Logo delftsepost.nl


Riana Lachmon (20 jaar) is een van de finalisten van Miss Beauty of Zuid-Holland. De Delftse is daar trots op!
Riana Lachmon (20 jaar) is een van de finalisten van Miss Beauty of Zuid-Holland. De Delftse is daar trots op!
wat is er te doen in Delft

Wat is er te doen in Delft?

Mindfulness
bij Longpunt

DELFT - Mevrouw Huisman, psychomotore therapeut aan het Erasmus Medisch Centrum is dinsdag 14 februari te gast bij het Longpunt Delft. Het
thema voor de middag is Mindfulness en ontspannen. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur in Woonzorgcentrum Die Buytenweye, Chopinlaan 9. Longpunt is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte, hun familie en zorgverleners. Meer informatie: longpuntdelft@longfonds.nl.

Plankenkoorts

DELFT - Last van plankenkoorts bij zingen, musiceren of spreken voor een groep mensen? Bijna iedereen die 'iets' moet doen op een podium, zeker als je daarbij je stem gebruikt, is zenuwachtig. Volgens muziektherapeut Marieke Wouters kun je die zenuwen niet 'overwinnen', maar er wel voor zorgen dat ze je niet langer in de weg zitten. Ze heeft een eenvoudige methode ontwikkeld die je helpt om met vertrouwen op het podium te staan. De workshop wordt gegeven op 18 februari en is bedoeld voor iedereen. Voor alle informatie en aanmelding: koorschooldelft.nl.

Vrijwilligers VTV gevraagd

DELFT - Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten (VTV) organiseert al jaren veel activiteiten voor mensen met een beperking. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers voor activiteiten als darten/poolen, koken, handwerken, bowlen, de make up club en de computerclub. Deze activiteiten vinden vaak 's avonds plaats in Delft en omstreken, zoals de Wipmolen. Meer weten? Zie: stichtingvtv.nl/vrijwilligers. Of bel 015-2618648.

Theo Jansen leest voor

DELFT - De Delftse kunstenaar Theo Jansen heeft meerdere jaren columns geschreven voor de Volkskrant. Dat deed hij als wetenschapper, rekenaar, tekenaar, kunstenaar, filosoof en fantast. Theo vindt het leuk om ze weer eens onder het stof vandaan te halen. Hij doet dat op donderdag 16 februari om 20.00 uur in het Prinsenkwartier aan het Agathaplein. Hij vertelt er soms bij hoe de column tot stand is gekomen. Gratis tickets bestellen kan via prinsenkwartier.nl. Op 24 februari om 20.00 uur Jos van Kan (wiskundig ingenieur) uit hoe de strandbeesten van Theo Jansen zo sierlijk kunnen lopen.

Koffie met
Wiebes (VVD)

DELFT - Het is volop campagnetijd. Op donderdag 9 februari staat staatssecretaris Eric Wiebes met de Bakkie doen-truck op de markt in Delft. De VVD wil graag weten wat er speelt in uw buurt. Wat kan beter in de buurt, of wat gaat juist goed? Wiebes is op de markt vanaf 12.00 uur aanwezig.

Wilgenbosjes onderhouden

DELFT - De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland gaat op zaterdag 11 februari wilgenbosjes knotten ten zuiden van Delft. Belangstellenden kunnen zich om 10.00 uur verzamelen op de hoek Abtswoude en Vietnampad. Jongeren tussen 12 en 16 jaar mogen meedoen onder begeleiding. Bij regen vindt deze activiteit geen doorgang. Meer informatie: 015-262 27 79 of via afdelingDelfland@knnv.nl.

Tai Chi

DELFT - Altijd al nieuwsgierig geweest naar Tai Chi & Qigong, de Chinese bewegings- en gezondheidsoefeningen? Doe dan mee met een proefles bij Tai Chi Delft. De vloeiende bewegingen zijn ontspannend en geven energie. Er is een proefles op maandag 13 februari van 16 tot 17.00 uur in de gymzaal van de Jan Vermeerschool, Raam 20. Qigong is op woensdagochtend in Centrum Nieuwe Langendijk 3 of woensdagavond aan de Kristalweg. Info en aanmelden bij Lely Oei: www.taichidelft.nl of 06 24763160.

Bloggen over vroeger

DELFT - De afdeling Delfland van de NGV geeft op donderdag 9 februari om 20.00 uur een lezing over Genealogisch Bloggen op internet. Aan het woord komt Peter Fasol. Steeds meer mensen bloggen op internet, en ook genealogie is een heel geschikt onderwerp om in blogvorm over te schrijven. Aan de orde komen het kiezen van onderwerpen, storytelling en schrijven voor internet, zoals CMS. Adres: Kerkelijk Centrum Delfgauw, Zuideindseweg 7. De toegang is gratis.

Expositie Jos Terlouw

DELFT - In de Jessehof aan de Burgwal hangen airbrush werken van Jos Terlouw. Zijn specialiteit: het schilderen van mensen en dieren. Terlouw is een veelzijdige, creatieve kunstenaar. Als autodidact is hij rond 2001 in aanraking gekomen met de airbrush techniek. Vervolgens is hij. Hij wordt vaak gevraagd bij internationale airbrush-evenementen. Adres: Burgwal 50. Alle dagen geopend, behalve woensdag.

Punten voor de Lions Club

DELFT - Voor de vijfde maal zamelen de Lionsclubs in Nederland DE punten in voor het goede doel. De actie wordt ruimhartig ondersteund door Douwe Egberts. Zo werd vorig jaar het aantal van 110.000 pakken koffie bestemd voor de Voedselbank bij elkaar gespaard. De afdeling Antoni van Leeuwenhoek kon vorig jaar 2200 pakken koffie kopen. Punten kunnen in een envelop in supermarkten van Delft en Den Hoorn kunnen worden ingeleverd in februari.

Nalatenschap

DELFT - Voor ouders met een kind met een verstandelijke beperking wordt maandag 13 februari de bijeenkomst 'Samen nadenken over nalatenschap' gegeven. Het is een initiatief van het Oudernetwerk Samenwijs. De bijeenkomst is in het gebouw van MEE Delft, Hooikade 30 om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Kopjesloop

DELFT - AV De Koplopers houden op zondag 12 februari de maandelijkse Kopjesloop. Vanaf 10.00 uur kunnen lopers zich inschrijven in het clubgebouw van korfbalvereniging DES (Sportpark Biesland). Start jeugdloop 1 km: 10.45 uur kosten €0,50. De 5, 10 en 15 km (start om 11.00 uur) kosten €2,00. Informatie/uitslagen: www.dekoplopers.nl.

Plaats zelf uw bericht op www.delftsepost.nl

Reageer als eerste
Meer berichten