Logo delftsepost.nl


Nieuwe statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, hebben 1 februari een participatieverklaring ondertekend. Daarmee sluiten ze hun inburgering af.
Nieuwe statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, hebben 1 februari een participatieverklaring ondertekend. Daarmee sluiten ze hun inburgering af.
kort nieuws regio

Wat is er te doen in Delft en de regio?

Bijzondere kerkdienst

PIJNACKER - Op zondagmiddag 12 februari vindt er in de De Acker een bijzondere kerkdienst plaats. Deze kerkdienst is aangepast aan mensen met een verstandelijke beperking. De dienst begint om 15.00 uur en wordt geleid door Dominee J.de Jong. Het thema is: Laat je niet ontmoedigen. Het adres is Park Berkenoord 2 inPijnacker. De kerkdienst gaat uit van de PKN Pijnacker en Delfgauw in samenwerking met de Interkerkelijke Commissie Verstandelijk Gehandicapten (ICVG).

Statushouders ondertekenen verklaring

MIDDEN-DELFLAND - Op 1 februari ondertekenden voor het eerst Midden-Delflandse statushouders de participatieverklaring. Deze vluchtelingen uit Syrië, Soedan en Eritrea hebben sinds 2016 een verblijfsstatus gekregen en wonen sindsdien in Midden-Delfland. Met het ondertekenen van de participatieverklaring onderschrijven zij de kernwaarden van de Nederlandse samenleving. De participatieverklaring maakt hiermee een belangrijk onderdeel uit van de inburgering. Wethouder Annemiek de Goede: "Iedereen die de verklaring ondertekende, heeft deelgenomen aan een workshop over de kernwaarden die wij in Nederland belangrijk vinden zoals vrijheid, gelijkheid, solidariteit en democratie. Kennis van deze kernwaarden is een essentiële stap op weg naar een nieuw bestaan in Nederland en in Midden-Delfland."

Huis van Rie breidt uit

NOOTDORP - Huis van Rie in Nootdorp biedt al bijna drie jaar een plek voor dagbesteding en een buurthuis. Het buurthuis wordt nu uitgebreid naar de zaterdagmiddag. Elke zaterdag startende tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen welkom. De gastvrouw Jeanet en haar vrijwilligers ontvangen bezoekers met open armen voor een kopje koffie en thee en vooral een boel gezelligheid. Spelletjes en breiwerkjes liggen klaar. De zaterdagsoos kost €2,50 per persoon. Voor meer informatie huisvanrie.nl. Adres: Koningin Wilhelminastraat 5 in Nootdorp.

Hoe lang zijn ze er nog?

MIDDEN-DELFLAND - De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert 12 februari een excursie met als thema Weidevogelbescherming. Belangstellenden worden uitgenodigd om 13.00 uur voor de kerk van 't Woudt te staan, deze fietsexcursie zal tot ongeveer 16.00 uur duren. De aanleiding is dat de KNNV deelneemt aan het Weidevogelpact en De Gedachten over Natuurbescherming. De weidevogels staan in Delfland zeer sterk onder druk en vormen een icoon voor Midden-Delfland. Zie: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Toneel in
de Passage

DELFGAUW - Op 15 februari wordt er bij Passage een toneelstuk opgevoerd, getiteld, een volle bak. Het is in het kerkelijk centrum, Zuideindseweg 7, Delfgauw. Aanvang 19.30 Aan het eind is er een verloting. Naast leden zijn partners en gasten welkom.

Fietsexcursie

PIJNACKER - IVN afdeling Delft e.o. organiseert op zondag 12 februari 2017 een fietstocht vanaf Boerderij De Notelaer in Pijnacker. Het gezelschap gaat fietsend struinen door de Balij. Het gebied is onderdeel van Buytenhout en vormt samen met het Bieslandse bos een 'groene long' tussen Delft en Zoetermeer. De Balij is een jong bos, het oudste gedeelte van het bos, het Floriadebos, is nog maar 25 jaar oud. In De Balij ben je vlakbij de stad toch helemaal buiten en er is veel te ontdekken. Start om 14.00 uur bij Boerderij De Notelaer, Nieuwkoopseweg 11, Pijnacker. Zie: www.ivn.nl/delft

Regionaal
Repair Café

DELFT - In Pijnacker-Nootdorp en Delft zijn vrijwilligers van de Repair Café's actief om dingen die stuk zijn weer aan de praat te krijgen. Eenmalig slaan ze hun handen ineen om op een gezamenlijke locatie met elkaar een groot reparatiecentrum te maken. Dat gebeurt op zondag 12 februari in het Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft. Medewerkers van de Repair Café's van Nootdorp, Pijnacker, Delft en Den Haag komen dan samen naar de Korftlaan 6 in Delft. Het Repair Café is van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Zie: www.repaircafe.org of www.papaverdelft.nl

Voetbaldagen bij DVC Delft

DELFT - Op dinsdag 28 Februari, tijdens de voorjaarsvakantie, zal er op het complex van DVC, uit Delft, een jeugdvoetbaldag plaatsvinden voor jeugdspelers van 6 tot en met 15 jaar. De organisatie is in handen van de staf van de stichting Jeugdvoetbalopleiding. Speciaal voor jeugdspelers uit de regio die als een profvoetballer willen trainen is dit de kans. Van keeper tot spits, iedereen is welkom. Voor de keepers is er een speciaal programma, onder leiding van professionele keepertrainer. Kinderen hoeven geen lid te zijn van een vereniging. De specifieke trainingen zullen worden verzorgd door professionele trainers. Deelnemers krijgen alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen verder toenemen. Hierdoor wordt het collectieve spel naar een hoger niveau getild. Inschrijven kan via info@jeugdvoetbalopleiding.nl. Vermeld naam, leeftijd, adresgegevens en in welk team je speelt.

Reageer als eerste
Meer berichten