Foto: Frank Jansen

Delftse Doosch: Delftse ondernemers slaan handen ineen

Dat de lokale Delftse ondernemer een flinke klap heeft gekregen door de genomen maatregelen zal niemand zijn ontgaan. Dat de supermarkten leeg worden gehamsterd ook niet, tot grote frustratie van het team van De Burgemeesters. Aan de brainstormtafel bedachten zij afgelopen vrijdag hoe ze toch de Delftse ondernemer konden steunen, hun eigen tijd nuttig konden besteden en haalden een oud project van de plank.

Delft - Tot en met 2017 brachten zij jaarlijks een kerstpakket uit vol ambachtelijke en lokale producten van Delftse ondernemers, genaamd 'De Delftse Doosch'. Het pakket had als doel om de lokale ondernemer te laten meeprofiteren van de gigantische kerstpakketten handel, die nog steeds te vaak bestaat uit onpersoonlijke producten zonder bijzonder verhaal. Wegens drukte werd het project gestopt maar bewaard mocht het ooit nodig zijn. En dat moment was nu aangebroken.

Ze hebben de handen ineen geslagen met een grote groep ondernemers en binnen 72 uur maar liefst vier verschillende Dooschen samengesteld, een website gelanceerd inclusief gemakkelijk bestelsysteem. Het basispakket bevat onder andere Delfts pannenkoekenmeel, koekjes, bier, ontbijtkoek, groente, eieren en melk. Het grote pakket wordt aangevuld met onder andere boter, een kruidenplant, paasstol, hamburgers en nog meer. Wie een cadeau wil geven aan iemand die nu hard aan het werk is in de vitale sector kan een Doosch extra kopen die De Burgemeesters wekelijks zullen verspreiden.

Kerstpakketten
Vanaf volgende week komt de optie voor bedrijven online om een kerstpakket te bestellen vol houdbare producten, die in grote aantallen geleverd kan worden. De bezorging hiervan vindt plaats in December maar de lokale ondernemers worden daarmee nu al financieel gesteund.

Steun de lokale ondernemer en bestel nu jouw boodschappendoosch via www.delftsedoosch.nl.

Meer berichten