Foto:

'Hart onder de riem' bij Delft Centraal Station

De Delftse waterondernemer Sybolt Harkema heeft een initiatief ontplooid voor Delft Centraal Station. Op het dak van de antieke Salonboot Tromp lezen voorbijgangers nu in het groot een gedicht van Merel Morre. Het gedicht is aangebracht en dient als steun in de rug voor iedereen in deze Coronacrisis. Nu alle rondvaartschepen stilliggen wil de rondvaartorganisatie op deze manier toch iets positiefs bijdragen.

Op het dak van de antieke salonboot Tromp uit 1938 is een gedicht van de bekende tekstschrijver en dichter Merel Morre geplaatst. Zij was direct enthousiast over het idee toen de initiatiefnemer haar benaderde. Zij schreef dit gedicht naar aanleiding van de toespraak van Mark Rutte op 16 maart 2020 en roept de lezer op om, ondanks het houden van fysieke afstand, toch juist nu om te kijken naar de ander.

Het gedicht is zichtbaar sinds maandagavond 23 maart 2020 en gezien de vele positieve reacties die het initiatief tot nu toe al heeft gekregen, wil de initiatiefnemer kijken of het mogelijk is wekelijks een nieuw gedicht of boodschap op het schip aan te brengen. Hij roept passanten op foto’s te maken en het ‘hart onder de riem vanuit Delft’ door te sturen door het hele land zodat het schip een herkenbare locatie wordt. Mensen kunnen zich ook melden met een suggestie voor een volgende boodschap of gedicht.

Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft was de eerste rondvaartorganisatie in de regio die mogelijkheden bood voor Varende High Tea's, Wijnproeverijen, diners met privé Chef en tal van andere arrangementen aan boord van onze schepen in de omgeving van Delft, Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. De Tromp is in 1938 gebouwd als commandant sloep in opdracht van de Nederlandse Marine door scheepswerf De Vries Lentsch in Amsterdam-Noord. Deze werf heeft o.a. ook De Groene Draeck voor de Koninklijke familie gebouwd. Het schip heeft bijzondere authentieke elementen en is officieel een Varend Monument. Sinds het uitbreken van de Corona-crisis liggen de schepen van de rondvaartorganisatie stil.

Meer berichten