De markt op zaterdag 21 maart.
De markt op zaterdag 21 maart. (Foto: Annemarie de Vries)

Warenmarkt in nieuwe vorm door

De warenmarkt op donderdag en zaterdag wordt aangepast. Vanaf donderdag 26 maart is de verkoop beperkt tot alleen etenswaren. Ook komen de kramen verder uit elkaar te staan. Zo kunnen kopers voldoende afstand houden. Dit heeft de burgemeester dinsdag 24 maart besloten.

Doorgaan
Vrijdag 27 maart bepaalt de gemeente of de markten op zaterdag en donderdag op deze wijze door kunnen gaan. Dit gebeurt op basis van de ervaringen op donderdag.

Extra maatregelen
Het besluit is genomen om het aantal bezoekers terug te dringen en daarmee de veiligheid beter te kunnen borgen. Daarnaast nemen gemeente en marktondernemers nog aanvullende maatregelen.

Zo wordt het marktterrein verspreid over de Markt, Burgwal en Brabantse Turfmarkt met meer ruimte tussen de kramen. De loopruimte voor de klanten is minimaal 2 keer zo breed als bij de standaard opstelling. Hierdoor is er meer ruimte en kunnen bezoekers voldoende afstand houden van elkaar. Ook is er het verzoek om alleen met pin te betalen om direct contact te voorkomen.

Hekken, borden en krijtstrepen
De marktmeester en de gemeente zien er samen op toe dat ondernemers en bezoekers zich strikt houden aan alle regels die gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hekken, borden en krijtstrepen helpen bezoekers om zich aan deze regels te houden.

Voedselvoorziening
Op deze wijze kunnen de warenmarkten hun rol in de voedselvoorziening in Delft blijven vervullen. En een belangrijke bijdrage blijven leveren aan een zo goed mogelijke spreiding van mensen met hun noodzakelijke boodschappen.

Meer berichten