De Delftse terrassen blijven helaas minimaal tot en met 28 april gesloten.
De Delftse terrassen blijven helaas minimaal tot en met 28 april gesloten. (Foto: Annemarie de Vries)

Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

Vanavond maakten premier Mark Rutte en minister van volksgezondheid Hugo de Jonge bekend dat de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus verlengd worden tot en met 28 april.

Nederland - Het gaat hierbij om de maatregelen die aanvankelijk tot 6 april golden. Voor het verbod op vergunningsplichtige evenementen zoals koningsdag, Golden Tenloop en eredivisiewedstrijden blijft het verbod tot 1 juni van kracht.

Dat betekent in ieder geval dat het bezoek aan verpleeg- en verzorgingshuizen tot en met 28 april niet is toegestaan, dat de horeca gesloten blijft, dat zoveel mogelijk mensen moeten thuiswerken en dat u anderhalve meter afstand moet bewaren.

Voor de scholen betekent dit automatisch dat deze tot en met de meivakantie gesloten blijven. Overigens adviseert de premier geen plannen te maken voor deze vakantie, omdat niet te verwachten is dat alle maatregelen per 28 april van de ene op de andere dag zullen worden opgeheven.

De premier is tevreden over de inzet van de Nederlanders om zoveel mogelijk thuis te blijven en daarom is uitbreiding van de maatregelen niet nodig. Ongeveer een week voor 28 april wordt bekend gemaakt of verlenging van de maatregelen nodig is of dat er een langzame versoepeling kan worden ingevoerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden