Foto: Delft Imagebank,

Katholieke kerkdienst digitaal op zondagmorgen

Nu het fysiek bijwonen van een eucharistie niet mogelijk is, kunnen gelovigen de viering digitaal volgen en meevieren op afstand. Elke zondagmorgen vanaf 10.00 uur kan men via de site van www.rkdelft.nl de viering opzoeken.

Delft - De Rooms Katholieke Kerk telt in Delft vier kerkgebouwen waar normaal elke zondag een viering gehouden werd. Het is duidelijk dat dit nu niet meer kan. Daarom wordt de eucharistie nu digitaal uitgezonden. Voorlopig wordt de viering opgenomen in de Maria van Jessekerk, om eerst meer ervaring op te doen en vertrouwd te geraken met deze wijze van vieren. Voordeel is dat mensen de viering ook op een andere tijdstip kunnen oproepen. Dat zal niet mogelijk zijn met de vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag (avond) en de Paaswake, want deze zullen life uitgezonden worden.
Het opgeven van misintenties blijft mogelijk. U kunt uw misintenties voor donderdag opgeven bij uw eigen kerklocatie. De kerklocaties sturen de misintenties door zodat namen van uw geliefde overledenen genoemd worden in de viering van de zondag.
Ook is het nog steeds mogelijk om artikelen voor de voedselbank in te leveren tijdens openstelling van de kerken, zoals elke zondag van 11.00-12.00 uur. Een financiële bijdrage voor de voedselbanken, die het nu extra moeilijk hebben, is natuurlijk ook welkom: NL 62 INGB 0004 2769 92 t.n.v. Stichting Voedselbank Delft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden