Voorzitter Hudito met wethouder Schrederhof tijdens hun jubileumviering.
Voorzitter Hudito met wethouder Schrederhof tijdens hun jubileumviering. (Foto: Jeannet Koomans)

Hockeyclub Hudito gaat samenwerkingsproject aan met Portugese hockeybond

Hockeyclub Hudito uit Delft is een samenwerking aangegaan met de Portugese hockeybond. Dit zogenaamde twinningsproject houdt in dat Hudito Portugal gaat helpen om het hockey in het land verder te ontwikkelen. Hudito is hiervoor geselecteerd door de Europese Hockey Federatie (EHF) en de Nederlandse hockeybond (KNHB). De club geeft aan het bijzonder te vinden een bijdrage te mogen leveren aan het hockey in Portugal.

Delft - Voorzitter Wessel Pil van Hudito zegt hierover: ‘In Nederland kennen we een grote hockey- en clubcultuur. In veel Europese landen bestaat dat niet en via deze weg wil de EHF het hockey in Europa promoten en ontwikkelen. Ons is gevraagd de Portugese bond te helpen met het opzetten van een jeugdhockeybeleidsplan en het uitbouwen van het g-hockey in het Zuid-Europese land. Met twee hockeyclubs en eveneens twee G-teams staat het hockey in Portugal letterlijk in de kinderschoenen. Wij dragen als betrokken verenging graag een steentje bij. Wie weet is deze samenwerking daarnaast het begin van iets heel moois waarbij Huditoteams in de toekomst geregeld naar Portugal zullen afreizen en de Portugezen bij ons op bezoek zullen komen.’

Ook de Portugese bond ziet de samenwerking zitten. Technisch directeur Hugo Santos laat in een reactie weten: ‘We are super happy for the opportunity we have been given to work with Hudito. I foresee a great future with this program and think we can grow, as individuals and as institution.’ Santos kan niet wachten om Hudito te bezoeken en te aanschouwen hoe hockey op Hudito in de weekenden gespeeld en beleefd wordt. Hij wil graag zien wat de Nederlandse clubcultuur inhoudt en was verbaasd te horen dat alleen al in Delft vijf hockeyclubs bestaan.

De samenwerking bestaat eruit dat Hudito kennis deelt en de Portugezen helpt om de organisatie verder op te bouwen en het hockeybeleid te ontwikkelen. Onderdeel van ‘twinning’ is ook dat de Portugezen bij Hudito op werkbezoek zullen komen en dat een afvaardiging van Hudito een tegenbezoek brengt. Het project duurt twee jaar en gaatdit voorjaar van start. Vanuit Hudito bereidt een drietal dit alles voor, te weten Daiva Ponsen (speelster Dames 1 en lid van de jeugdhockeycommissie), Marie-Louise Boissevain (lid van de g-hockeycommissie) en Pieter Hafkamp (lid van de hockeycommissie met jeugdhockeyzaken in zijn portefeuille).

Meer berichten