Foto: dowell

TU Delft COVID-19 Response Fund opgericht

In deze ongekende tijd ontstaan er veel  projecten van studenten en onderzoekers van de TU Delft waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de strijd tegen het coronavirus.  De TU Delft en het Universiteitsfonds Delft steunen deze ambitieuze initiatieven van harte. Daarom is op 31 maart het TU Delft COVID-19 Response Fund opgericht. Vanuit dit fonds worden onderzoekers en studenten geholpen met snelle financiële bijdragen, zodat er geen kostbare tijd verloren gaat.

Delft - Ondersteund door de TU Delft wordt op dit moment met een enorme flexibiliteit en inventiviteit gewerkt aan oplossingen zoals:

Onderzoekers van de Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen (3mE) bestuderen hoe een dreigend tekort aan mondmaskers voorkomen kan worden door hergebruik. Maar hoogwaardige apparatuur is nodig om te testen of de maskers na sterilisatie nog goed werken. 

Masterstudenten Technical Medicine brengen techniek en geneeskunde samen door onafgebroken te werken aan snel te produceren beademingsapparaten, zodat er bij een tekort aan reguliere apparatuur levens kunnen worden gered. En, TU Delft heeft het initiatief genomen voor een online platform waar wereldwijde vraag en aanbod van zorgbehoeften bij elkaar komt. Zo worden professionals uit de wetenschap, medische wereld, overheid en de maakindustrie met elkaar verbonden

De TU Delft en het Universiteitsfonds Delft roepen iedereen met een hart voor de wetenschap op om samen met de Delftse studenten en onderzoekers de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Giften die via het TU Delft COVID-19 Response Fund binnenkomen gaan 100% naar de projecten van studenten en onderzoekers. Voor meer informatie over dit speciale fonds, bezoek de website  www.universiteitsfondsdelft.nl/covid-19 . Hier worden de actuele project ge-updatet en kan iedereen een donatie doen. 

Meer berichten