Foto:

Ondernemers helpen ondernemers

Deze week is een nieuw, online platform live gegaan. Het idee: ondernemers die door de corona crisis in de problemen zijn gekomen worden belangeloos geholpen door andere ondernemers. Ondernemers die hulp zoeken cq hulp aanbieden kunnen zich via www.SupportVoorOndernemers.nl aanmelden. 

Delft - Het zal je maar gebeuren dat je een mooi, klein mkb-bedrijf hebt dat acuut wordt stilgelegd door het coronavirus. Ondernemers hebben niet altijd voldoende specifieke kennis in huis of in hun netwerk om de juiste weg te vinden en het overzicht te houden. En dit maakt een hele moeilijke periode nog moeilijker. Anderzijds zijn er ondernemers die hun lokale collega’s graag ondersteunen met kennis en expertise. 

Zo ontstond het idee voor het sociale initiatief Support voor ondernemers. Ondernemers die hulp zoeken worden gekoppeld aan andere Delftse ondernemers die bereid zijn hun kennis en expertise belangeloos beschikbaar te stellen.  

Initiatiefnemers, Sandra Jongeneelen, Nannette Verschoor en Richard Jongeneelen, zijn zelf ook alle drie ondernemer. Zij hopen dat hun enthousiasme andere Delftse ondernemers stimuleert om aan te haken. “De eerste toezeggingen zijn al binnen. Via het platform willen we ondernemers gratis tools en kennis beschikbaar stellen, bijvoorbeeld in de vorm van webinars rond thema’s als financiën, HR en IT. De onderwerpen stemmen we af op de vragen die we binnenkrijgen”, aldus Sandra Jongeneelen. “In de week van 14 april organiseren we het eerste webinar, rond financiële zaken. De concrete invulling stemmen we af op de vragen die we gaan krijgen.”  

Ondernemers die hulp zoeken of bieden kunnen zich aanmelden via www.supportvoorondernemers.nl Het initiatief wordt ondersteund door onder meer de gemeente Delft, Rabobank Delft, MKB Delft, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Delft, Ondernemersfonds Delft,VNO-NCW, Bedrijvenkring Schieoevers, Stichting Centrum Management Delft en Ondernemersklankbord. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden