Spoedeisende hulpartsen van het HMC nemen enthousiast de mondkapjes in ontvangst van vervoerder Nedcargo Logistics.
Spoedeisende hulpartsen van het HMC nemen enthousiast de mondkapjes in ontvangst van vervoerder Nedcargo Logistics. (Foto: PR)

Nederlandse mondkapjes via China naar Haags ziekenhuis

Het Haaglanden Medisch Centrum ontving vorige week 15.000 mondkapjes van een rozenkweker uit Delfgauw. Nederlandse mondkapjes die via China én familie bij het Haagse ziekenhuis werden afgeleverd!

Door: Gemma van Winden-Tetteroo

Regio - Van den Berg RoseS is een grote kwekerij uit Delfgauw met vestigingen in Kenia en China . “Toen het coronavirus in Wuhan uitbrak hebben we hiervandaan onmiddellijk 20.000 mondkapjes naar onze collega’s in China gestuurd,” zo vertelt Sander, de manager van de Nederlandse hoofdvestiging. “De regels in China waren streng en wij wilden op voorhand laten zien dat onze medewerkers daar veilig door konden werken.”

Omdat het vervoer bij het inklaren in China flink vertraging opliep, waren de maatregelen inmiddels alweer ingetrokken voordat de kapjes uiteindelijk op de plaats van bestemming waren. “Van de hele partij zijn er maar een paar honderd gebruikt.” De rest was nu over.

Bedankt namens HMC!

In Nederland was men door de snelheid waarmee het coronavirus om zich heen grijpt, ook bang voor een lockdown. De manager wilde voor zijn eigen medewerkers nu ook mondkapjes regelen maar die waren inmiddels niet meer te krijgen. Dan moesten ze maar weer uit China terugkomen.

Toen men hoorde dat de medische zorg in Nederland kampte met een schrijnend tekort aan beschermingsmateriaal, besloot het bedrijf de mondkapjes uit China aan het ziekenhuis te schenken. Via via kon Sander ze bij het HMC laten bezorgen waar een familielid werkzaam is. Mede dankzij Nedcargo Logistics die het vervoer vanuit China naar Nederland regelde én sponsorde.

Zelf zonder

Omdat de lading vanaf Schiphol als één partij rechtstreeks naar het ziekenhuis moest worden getransporteerd, zit Van den Berg RoseS in Delfgauw voorlopig zelf zonder mondkapjes. “Er is nog een kleine partij onderweg; we hopen maar dat we hier geen lockdown meer krijgen. We moeten als bedrijf alle zeilen bijzetten want onze export is nu minimaal. We willen straks toch graag met Moederdag onze rozen bij de bloemenwinkels of zeker ook direct aan huis kunnen bezorgen. Liefst zonder mondkapjes!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden