Foto:

Helpt u mee aan een opgeruimde straat?

Avalex doet er alles aan om de reguliere inzameling van afval en grondstoffen doorgang te laten vinden. Zo hebben ze extra hygiënemaatregelen ingesteld en zijn ze op zoek naar extra handjes, zodat ook met extra ziekteverzuim het afval nog steeds van straat kan worden gehaald. Om ervoor te zorgen dat het afval netjes van straat gehaald kan worden, vragen ze ook uw hulp.

Delft - Nu mensen veel thuis zijn wordt er ongeveer 20% meer huishoudelijk afval geproduceerd. Dit is een enorme stijging op de normale inzameling. De medewerkers doen dagelijks hun best om ook dit extra afval zo snel mogelijk op te halen, ondanks de beperkingen i.v.m. corona. Hiervoor zijn er extra routes ingezet en legen ze vaker wijkcontainers. Zeker na het weekend zien ze dat het nodig is en is er extra inzet. Belangrijk is dat afval in de juiste containers terecht komt en niet op straat. Containers raken nu sneller vol, maar vaak staat er nog een lege in de buurt. Kijk dus altijd bij een volle container ook of er elders nog een plekje vrij is om uw afval in te doen.

Ook merkt Avalex dat mensen hun tijd thuis gebruiken om eens flink op te ruimen. Zo wordt de zolder leeggehaald of duiken mensen hun berging in. Het aantal bezoeken op de milieustraat is met 35% gestegen. Hierdoor kunnen files ontstaan. Kom dus alleen naar de milieustraat als het echt moet en spaar kleine dingen thuis op, zodat je minder vaak naar de milieustraat hoeft te komen. Op de milieustraat zelf laat men per keer een beperkt aantal bezoekers toe, zodat de 1,5 meter afstand tot u en de medewerkers gehandhaafd kan worden. Zorg dat het veilig blijft voor elkaar. Vooral op vrijdag en zaterdag is het extra druk, dan heeft u een grotere kans om in de rij te moeten staan.

Meer berichten