Peter Vogelaar van de voedselbank Delft
Peter Vogelaar van de voedselbank Delft (Foto: )

Voedselbank Delft krijgt donatie uit Rabobank Coöperatief Fonds

Voedselbank Delft krijgt donatie uit Rabobank Coöperatief Fonds Voedselbank Delft krijgt een donatie uit het Rabobank Coöperatief Fonds. Met die donatie kunnen houdbare producten als pasta, rijst, boter en olie worden gekocht. Het Rabobank Coöperatief Fonds is speciaal in het leven geroepen in verband met de coronacrisis.

Door de coronacrisis is het voor voedselbanken steeds moeilijker houdbare producten in te zamelen. Dit komt onder meer door strengere regels bij supermarkten. Voorzitter Peter Vogelaar van Voedselbank Delft: "We kunnen die lang houdbare producten niet meer inzamelen bij supermarkten. Daardoor hadden we al snel een tekort aan onder meer pasta, rijst, boter en olie. Gek genoeg hebben we nu juist wél veel groenten en fruit. Dat komt doordat de horeca en de export zijn stilgevallen, en de Westlandse tuinbouw dus producten over heeft. Maar we willen de complete schijf van vijf aanbieden, daar horen dus ook die andere producten bij."

Daarom diende Voedselbank Delft een verzoek in bij het Rabobank Coöperatief Fonds. Die aanvraag werd afgelopen week goedgekeurd. Tjerk-Martijn Mulder, directievoorzitter Rabobank Zuid-Holland Midden “Rabobank wil in deze bijzondere en hectische tijd hulp bieden. Hulp via een zogenaamd Rabobank Coöperatief Fonds voor verenigingen, stichtingen, maatschappelijke initiatieven die geraakt zijn door de coronacrisis of voor projecten die zijn opgestart als gevolg van de coronacrisis. Dit is een fonds voor acute financiële ondersteuning voor die verenigingen en stichtingen die het nú moeilijk hebben.”

Meer informatie of ook een aanvraag doen? Kijk op: www.rabobank.nl/zuid-hollandmidden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden