De jeugd van C.K.V Excelsior mag eindelijk weer trainen
De jeugd van C.K.V Excelsior mag eindelijk weer trainen (Foto: De jeugd van C.K.V Excelsior mag eindelijk weer trainen)

Eindelijk weer naar de sportclub

Door: Dave Grondel

Het kostte enige uren van voorbereiding maar sinds woensdag 29 april mag de jeugd in ieder geval weer komen sporten bij de Delftse sportverenigingen. Ook bij korfbalvereniging C.K.V. Excelsior kon het toegangshek eindelijk van het slot.

Delft - Als koeien die na een lange winter de wei weer in mochten. Zo omschrijft bestuurslid Job van den Berg het enthousiasme van de jeugdkorfballers van C.K.V. Excelsior toen zij na zeven weken afwezigheid eindelijk weer mochten trainen. “Van de ongeveer 150 jeugdleden waren de meeste donderdagavond 30 april present. Je proefde dat iedereen er na zeven weken zonder korfbal weer enorm veel zin had”, zegt Van den Berg. Voordat het toegangshek van het slot kon moest er in samenwerking met de overige sportparkbewoners, Rubyclub Delft en DES, een plan van aanpak worden geschreven dat door de gemeente moest worden goedgekeurd. Daarin moest worden aangegeven dat de door de RIVM opgelegde richtlijnen strikt worden nageleefd. “ De samenwerking met de buren verliep soepel daardoor konden we een duidelijk plan aan de gemeente voorleggen. Zo hebben we een ‘kiss en ride’ zone ingericht voor het afzetten van de kinderen. Het is niet leuk maar de ouders mogen zeker niet rond het complex blijven hangen. De kantine en kleedkamers blijven dicht en desinfecteren we voor en na de trainingen de materialen. Uiteraard hebben we iedereen op het hart gedrukt bij gezondheidsklachten niet te komen trainen. Gelukkig heeft iedereen begrip voor deze maatregelen. Zo heeft onze speciaal in het leven geroepen corona coördinator nauwelijks iets te doen gehad. Dat is een goed teken natuurlijk”, aldus Van den Berg.

Contact vermijden

Voor Aniek Jansen (16) voelde de aparte maatregelen rond de training best vreemd aan. “Normaal zetten we de materialen met elkaar klaar maar dat mocht nu niet. Nu moet alleen de trainer dit doen. Het afstand houden is ook best lastig. Al ging dat uiteindelijk wel gemakkelijk”, zegt de speelster uit de B1. Heel moeilijk was het houden aan de nieuwe maatregelen niet. “Maar het is toch wel minder leuk. Zo was er geen partij van jongens tegen de meisjes en dit vind ik toch altijd wel erg leuk. Al was er zeker een goede training bedacht die makkelijk op anderhalve meter kon worden uitgevoerd. ” In de zeven weken dat ze niet op de club mocht zijn miste Aniek vooral de gezelligheid van haar team. “Ik verheug mij enorm op de dag dat we weer wedstrijden kunnen spelen en op de club kunnen blijven hangen. Nee, tijdens de weken zonder trainingen en wedstrijden heb ik niet veel contact met mijn teamgenoten gehad. In de team app hebben we een beetje gepraat maar ook niet heel veel. Het voelde ook wel vreemd om ineens op zaterdag niet meer naar Excelsior te kunnen. Meestal was ik er van 'morgens vroeg tot 's avonds laat."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden